Celorepublikový pochod proti týrání dětí

Myšlenka uspořádání protestního pochodu, na podporu všech dětí ohrožených týráním, vznikla v Lounech. Právě zde, v důsledku hrubého zacházení ze strany nejbližších a lhostejnosti okolí dítěte, zemřel letošního 16. února chlapeček, který by před týdnem slavil své třetí narozeniny.

Celorepublikový pochod proti týrání dětí proběhne 30. 3. 2019 v Lounech, v Praze, v Českých Budějovicích, v Libochovicích, Uherském Hradišti a v Ostravě. Zahájení bude všude jednotné ve v14,00 hodin.

Protestní pochody mají záštitu první dámy, paní Ivany Zemanové.

Případ týraného chlapečka zasáhl obrovský počet lidí. Organizátoři akce chtějí hromadným pochodem demonstrovat, že si nepřejí, aby se tato situace opakovala. Chtějí vzkázat všem lidem, kteří ve svém okolí vnímají ohrožené dítě, aby se nebáli na tuto situaci poukázat. Se zlem se musí bojovat. Kdyby se nebáli sousedé a okolí zemřelého chlapečka, mohl dnes chlapeček žít. Nedostal ale šanci. Když v sobě nenajdou sílu dospělí, jak se mají bránit děti? Každé podezření je třeba oznámit, i když se týrání neprokáže, nehrozí oznamovateli žádný postih. Děti, žijící v problémových rodinách je třeba důsledně sledovat, vidět je na vlastní oči. I to je způsob jejich ochrany. Taky se totiž můžou úplně ztratit. Policie šetří další případ babičkou týrané a úplně ztracené holčičky.

Přijďte vyjádřit úctu dětem, které od svých nejbližších zažily hrubé zacházení. Nedopusťme další smutné případy.     

Kde se  30.3.2019 ve 14,00 hodin sejdeme?

Louny: Mírové náměstí

Praha: Hlavní Nádraží

Ostrava: Masarykovo náměstí

České Budějovice: Vlakové nádraží

Uherské Hradiště: Okresní soud

Libochovice: Náměstí 5. května

Pochodů se budou účastnit také pracovníci Fondu ohrožených dětí, kteří ve většině měst
o problematice týrání dětí pohovoří před zahájením pochodu.

Na závěr pochodu je možné podepsat petici za řádné vyšetření okolností smrti Marečka z Loun a za významné zvýšení trestů pro pachatele trestných činů spáchaných na dětech

Nebuďte lhostejní a svou účastí přijďte všechny ohrožené děti podpořit.