Komunikace Butterflies & Hurricanes v rukou srdcařů

25. března 2019, Praha – V designovém studiu Butterflies & Hurricanes se zrodila nová komunikační sekce. Zkušená influencerka Mia Doxanská i čerstvá PR opora Miluše Kozlíčková shodně přiznávají, že je do prostředí svobodné firmy přivedlo srdce a chuť razit vlastní morální hodnoty bez kompromisů. Tým dvou nových hlasů podpoří firemní misi pomáhat klientům na cestě k udržitelnosti.

Mia Doxanská přichází do Butterflies & Hurricanes ze světa sociálních sítí, influencerů a redakční i online podpory světových značek. Pod hlavičkou B&H bude pečovat o online komunikační strategii klientů, kteří se nebojí změn a přechodu k etickému způsobu podnikání, zodpovědnému k lidem i přírodě.

„Naše spolupráce s B&H vznikla spontánně a nečekaně, a to díky zmínce na mém Instagramu. Pochválila jsem jejich práci, kterou dlouhodobě obdivuji a označila B&H za lovebrand. Při první schůzce jsme pak zarezonovali tak, že hned na místě začaly vznikat nápady na společné projekty,“ popisuje Mia svou cestu na pražské Vinohrady. Tu vnímá i jako příležitost k vlastnímu rozvoji: „Zároveň jsem získala možnost nahlížet umělcům přes rameno, což se mi velmi zamlouvalo vzhledem k tomu, že sama tvořím.“

Jako pilotní projekt bude mít Mia na starosti správu Instagramu a community management pro brněnskou společnost Tierra Verda. Chce tuto ekologickou drogerii z jižní Moravy přiblížit širší veřejnosti a představit  její firemní filosofii. Tierra Verde, která je také jediným českým výrobcem stáčené ekodrogerie pro bezobalové obchody, prošla v roce 2017 s pomocí B&H kompletním redesignem produktové řady Yellow&Blue a následně i změnou loga.

Miluše Kozlíčková na své pozici uplatní předchozí zkušenosti z interní komunikace v globální korporaci i z prostředí klasické PR agentury. Zaměří se zejména na budování reputace samotného studia.

„Míša Thomas mě chytla za srdce už před lety na eventu o (Ne)skutečných ženách, kde popsala transformaci vlastního studia směrem k větší společenské odpovědnosti,“ vysvětluje Mili, která si sama vyzkoušela i několikaletou právní praxi, a dodává: „Celý svůj profesní život mě brzdí blok pomáhat klientům, jejichž činnost se mi morálně příčí. Dosud to byla vždy moje slabost. B&H jsem oslovila právě kvůli hodnotám, které se do jejich práce silně promítají a které bych chtěla posílat více do světa.“

Michaela Thomas, designérka a majitelka studia, nechává dveře otevřené jak uvnitř firmy, tak i vůči novým příležitostem: „Je mi ctí, že si nás klienti i spolupracovníci sami vybírají nejen kvůli tomu, jaký design děláme, ale i pro to, co jako firma reprezentujeme. Dobrý design je služba společnosti. Má vyšší smysl než jen vyhrávat designérské ceny a generovat další zisky miliardářům. Lidé, kteří to vidí stejně, vítáme.“

Butterflies & Hurricanes je kreativní designové studio nejen na (bez)obaly, vedené ženami a jejich talentem – empatií, laskavostí, tvořivostí. Letos oslavilo 9 let existence, před 4 lety přitom prošlo celkovou proměnou a redefinováním vlastního byznysu. Postavilo totiž člověka a přírodu na první místo. Na cestě k udržitelnosti a k bezobalové budoucnosti se tak pod vedením Michaely Thomas snaží pomáhat i svým klientům, mezi něž vedle Tierra Verde patří i Lékaři bez hranic, Dobrý Anděl, Nesehnutí či CF Hero. Lidé v B&H věří, že design mění svět k lepšímu. Studio stojí i za vizuální podobou známých produktů jako Lučina, Modré z nebe, Royal Crown nebo nanuky Míša. Více na: butterflies-hurricanes.cz.

TIERRA VERDE vyrábí od roku 2008 lokální netoxické prací a čistící prostředky, potřeby pro zero waste domácnost a další ekologické produkty. Posláním společnosti je znovuobjevovat, vyvíjet, vyrábět a nabízet produkty denní potřeby s co nejmenším negativním dopadem na zdraví a životní prostředí a zároveň s co nejlepším vlivem na člověka, společnost a planetu. Více na: www.tierraverde.cz.