Nová otočná síťová kamera Axis do náročných podmínek má speciální IR přísvit s dosahem 400 metrů

Axis Communications uvádí novou PTZ síťovou kameru AXIS Q6215-LE, která je odpovědí na zvýšenou poptávku po odolnějších otočných kamerách s vestavěným IR (infračerveným) přísvitem. Tento nový model má půlpalcový senzor a přináší kombinaci skvělé obrazové kvality spolu s funkcí rychlého otáčení, náklonu a přiblížení.

Kamera AXIS Q6215-LE vyniká technologií OptimisedIR fungující na velkou vzdálenost, při níž se přísvit infračervených LED diod přizpůsobuje zoomu kamery a zajišťuje skvělé video při nízkém světle či úplné tmě, a to až do vzdálenosti 400 metrů. Kamera je ideální pro videodohled otevřených venkovních prostor, například letišť, přístavů či dálnic. Velmi robustní konstrukce kamery jí umožňuje odolat nejnáročnějším podmínkám počasí, například větru o rychlosti až 245 km/h.

Mezi klíčové vlastnosti kamery patří:

  • vestavěný IR přísvit OptimizedIR  s dosahem 400 m,
  • ½” senzor, který zajišťuje vysokou světelnou citlovost a dynamiku obrazu,
  • kamera vyhovuje armádním standardům MIL-STD-810G a NEMA TS-2,
  • rozlišení HDTV 1080p, WDR, technologie Lightfinder pro barevný obraz v nepříznivých světelných podmínkách a 30násobný optický zoom,
  • předinstalované videoanalytické aplikace v balíčku AXIS Guard Suite pro detekci pohybu, vniknutí a podezřelého postávání.

Flexibilní konstrukce kamery umožňuje instalovat ji ve směru nahoru či dolů, přímo na povrch či s pomocí úchytu na stěnu či na sloup. Navíc je kamera vybavena stěračem, který zajistí dobrý obraz i v dešti a sněhu. O vysoké odolnosti a spolehlivosti svědčí i certifikace pro standardy  IP66, IP68, IK10 a NEMA 4X.

Síťová kamera AXIS Q6215-LE bude v České republice dostupná od března 2019 prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučenou maloobchodní cenu 89.900 Kč.

Podrobnější informace o kameře AXIS Q6215-LE můžete najít zde:

https://www.axis.com/products/axis-q6215-le

O společnosti Axis Communications

Společnost Axis nabízí inteligentní bezpečnostní řešení, která vedou k chytřejšímu a lépe chráněnému světu. Axis je největší světový dodavatel na trhu IP kamer a působí jako hybná síla v tomto odvětví tím, že průběžně uvádí inovativní síťové produkty založené na otevřené platformě. S pomocí globální sítě partnerů tak přináší svým zákazníkům vysokou hodnotu.

Axis si zakládá na dlouhodobých vztazích se svými partnery, kterým poskytuje na stávajících i na nových trzích jak průlomové síťové produkty, tak i své znalosti.          

Axis má více než 2.700 vlastních zaměstnanců ve více než 50 zemích na celém světě a spolupracuje s globální sítí více než 90.000 partnerů. Axis je společnost založená v roce 1984 se sídlem ve Švédsku. Je zalistována na burze NASDAQ Stockholm pod značkou AXIS. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.