Videa i hudba bez počítání dat a za pár korun. Vodafone Pass přichází v nové denní verzi

29. března 2019 – Služba Vodafone Pass na den doplňuje stávající měsíční variantu, která od svého spuštění v říjnu 2017 umožnila zákazníkům prosurfovat už zhruba šest petabajtů dat. Nové Passy nabízejí například celodenní chatování nebo sledování online videí v mobilním telefonu za 9, respektive 19 korun, aniž by se zákazníkům čerpala data z tarifu.

Vodafone Passy na den mají podobně jako ty měsíční pět variant. Chat Pass, Social Pass, Music Pass a Cloud Pass na den stojí vždy 9 korun, Video Pass 19 korun.

„Zážitek z neomezeného datování chceme zpřístupnit ještě většímu počtu lidí. Denní Passy jsou šité na míru těm, kteří chtějí datovat nepravidelně anebo potřebují své výdaje více hlídat. Typickým uživatelem tak může být zákazník s předplacenou kartou. V případě potřeby stačí kliknout na Vodafone Passy přímo na úvodní stránce v aplikaci Můj Vodafone a  jsou okamžitě aktivní,“ říká David Novák, marketingový ředitel Vodafonu.

Služba Vodafone Pass má u zákazníků v Česku úspěch, proteklo přes ni už zhruba šest petabajtů dat. To v přepočtu znamená přibližně dva miliony hodin filmů ve vysoké kvalitě Full HD rozlišení. Pro srovnání: ještě loni v listopadu byl objem dat přenesených přes Vodafone Passy poloviční.

Živé televizní vysílání v telefonu

Součástí Video Passu je mimo jiné aplikace Sledování TV. Proto i zákazník, který má v rámci svého tarifu nebo předplacené karty menší datový objem pro internet v telefonu, může třeba celý den sledovat živé televizní vysílání bez nutnosti připojení k wi-fi.

„Myslíme tak například i na rodiče, kteří chtějí svým dětem během dlouhé cesty autem nebo při čekání u lékaře pustit z internetu pohádku. Možné obavy z vyčerpání datového limitu nebo nepředvídaných výdajů tak mizí,“ dodává David Novák.

YouTube, Facebook, Spotify a mnoho dalších aplikací

Každý Vodafone Pass zahrnuje vybrané aplikace, které neukrajují zákazníkům data. U Chat Passu jde například o WhatsApp a Facebook Messenger, u Social Passu o Facebook nebo Instagram, u Music Passu o Apple Music nebo Spotify. Podobně Video Pass zahrnuje YouTube, Netflix, Sledování TV a dalších 15 aplikací a Cloud Pass slouží například pro aplikace Dropbox a Google.

Další informace o službě Vodafone Pass najdete na www.vodafone.cz/pass.

O Vodafone Czech Republic

Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než 3,9 milionu zákazníků. Od roku 2007 přináší komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje 1,5 milionu firemních SIM karet. Vodafone už několikrát dostal ocenění Best in Test za kvalitu hlasových služeb a datových přenosů na základě testů provedených společností P3 communications. Aktuálně pokrývá jeho mobilní síť LTE 99 % populace ČR. Zároveň Vodafone nabízí pevné připojení k internetu, a to více než 4 milionům českých domácností. Kromě toho na podzim 2017 pokryl Českou republiku speciální sítí úzkopásmového internetu věcí NB-IoT a v prosinci téhož roku spustil komerční provoz. Vodafone se řídí dlouhodobou strategií udržitelného podnikání, hlásí se ke globálním Cílům udržitelného rozvoje (SDGs) a podporuje digitalizaci a diverzitu ve společnosti. Klade důraz na ochranu životního prostředí a využívá jen energii z obnovitelných zdrojů. Vodafone podporuje inovativní startupy a podnikatele v regionech. Zaměstnanci společnosti věnují ročně dobrovolnickým aktivitám na 6.000 hodin prostřednictvím Nadace Vodafone. Ta se za 12 let od svého založení dostala mezi nejdůležitější podporovatele a investory do technologických sociálních inovací, které zlepšují život společnosti a znevýhodněných skupin. Více informaci na vodafone.cz.