Dell Intel Gaming Zone v showroomu Alza.cz v pražských Hájích byla pokřtěna během finálového turnaje týmů dvojic rodičů a dětí v rámci kampaně „Probuď v sobě hráče“

PRAHA, 3. dubna 2019: Nová Dell Intel Gaming Zone v showroomu Alza.cz v pražských Hájích (Kulhavého 669/2, 14900 Praha 4) byla slavnostně pokřtěna v sobotu 30. března v rámci velkého finálového turnaje týmů dvojic rodičů a dětí, které soutěžili ve hrách Fortnite a TrackMania Nations Forever. Vyvrcholila tím velká kampaň „Probuď v sobě hráče“ jejíž hlavní tváří byl moderátor Mikoláš Tuček, která probíhala od 18. do 29. března a zaměřila se na pozitivní vlivy, které hry přináší např. v tom, jak mohou sblížit generace a utužit vztah rodič – dítě. Nejlepší tým složený z dospělého a dětského hráče si domů odnesl hodnotné ceny za několik desítek tisíc. Herní turnaj podpořily značky Intel, Dell Gaming, Alienware, Trust Gaming, MSI a Alza Gaming. V herně se budou v průběhu roku konat nejenom herní turnaje, ale také různá školení, tréninky a setkání s influencery nebo hráči a je také veřejně přístupná pro všechny zákazníky.

„Dell Intel Gaming Zone je jediným místem v ČR, kde si zájemci mohou reálně při hraní her vyzkoušet nejnovější herní vybavení a příslušenství našich značek Dell Gaming a Alienware. Mimo jiné notebooky Dell G5 15 Gaming, Dell G7 17 Gaming a také extratřídu mezi herními notebooky Alienware Area 51m. Prvotřídní herní zážitek pak doplňují monitory i herní periferie Alienware,“ říká Jakub Vítek, marketingový ředitel Dell EMC pro Českou republiku.

V rámci herního odpoledne se na místě objevil také Pavel „Herdyn“ Mikeš, dvojnásobný mistr ČR ve hře League of Legends a jeden z nejznámějších influencerů Česka, který svým fanouškům i rodičům zodpovídal dotazy týkající se hraní, streamování či jeho přístupu k fanouškům jako takovým. Česká pobočka společnosti Dell EMC pak připravila společně s nadačním fondem Srdce na dlani, se kterým dlouhodobě spolupracuje, unikátní herní aktivitu, v rámci které si zahráli společně děti bez domova se zaměstnanci společnosti Dell EMC. Obě skupiny si v menším turnaji zahráli ve dvojicích složených z dospělého a dětského hráče a vyzkoušeli si jaké to je hrát hry na opravdovém herním turnaji.

Český Dell EMC pomůže na startu kariéry

Česká pobočka Dell EMC dlouhodobě a intenzivně spolupracuje s nadačním fondem Srdce na dlani zaměřující se na pomoc dětem z dětských domovů. Mnohaletá spolupráce ukazuje, že největším problémem pro mladé lidi bez rodiny není ani tak přímý nedostatek financí, ale také překážky, se kterými se musí vyrovnat při nastartování vlastní kariéry po opuštění Domova. Součástí spolupráce s nadačním fondem Srdce na dlani je proto i unikátní program umožňující vybraným talentovaným mladým lidem absolvovat krátkou stáž přímo v Dell EMC. Mají tak příležitost alespoň částečně poznat prostředí nadnárodní IT společnosti, způsob práce v ní, kooperaci v rámci mezinárodních týmů, ale i požadavky, které jsou kladeny na pracovníky v takové firmě. Společně s další podporou, kterou Dell EMC prostřednictvím partnerského nadačního fondu, poskytuje, to před dospívajícími lidmi připravujícími se na vstup do života otevírá možnost nasměrovat svoji kariéru do oblasti informačních technologií či inovací.

O společnosti Dell Technologies

Dell Technologies je unikátní skupina firem, které poskytují organizacím potřebnou IT infrastrukturu, aby mohly budovat svoji digitální budoucnost, transformovat své IT a chránit svá nejdůležitější aktiva: informace. Společnost poskytuje služby firmám všech velikostí ve 180 zemích – od 98 % firem v žebříčku Fortune 500 až po jednotlivé spotřebitele – kterým dodává nejkomplexnější a nejinovativnější portfolio produktů od těch nejzákladnějších až po jádrová a cloudová řešení. Rodina Dell Technologies se skládá z následujících značek: Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, Secureworks, Virtustream a VMware.