freebike se připojuje k aplikaci Moje Praha

 

  • freebike je nově součástí aplikace Moje Praha
  • Komfort uživatelů se zlepší díky spolupráci s Operátorem ICT
  • Uživatelé v aplikaci nejen uvidí dostupnost kol ve svém okolí, ale mohou si je rovnou zapůjčit

 

Praha, 5. dubna 2019 – Systém sdílení elektrokol freebike se dnes připojil k aplikaci Moje Praha. Provozovatel systému freebike, společnost HOMEPORT, chce touto cestou Pražanům nabídnout informace o dostupnosti svých kol a možnost si je pomocí aplikace Moje Praha i zapůjčit.

Zapojení systému freebike do aplikace Moje Praha je výsledkem aktivní spolupráce společnosti HOMEPORT, která freebike provozuje, s městskou společností Operátorem ICT, která pro hlavní město realizuje projekty v oblasti smart city.

Aplikace Moje Praha poskytuje obyvatelům hlavního města řadu užitečných informací z veřejného prostoru, od kontaktních údajů jednotlivých úřadů, novinek z kulturního života až po informace o dopravě. A právě v této sekci, kde občané naleznou detaily o možnostech parkování a dostupném sdílení aut a kol, se nově objeví i freebike.

„Možnost připojit se k aplikaci Moje Praha pro nás byla logickým krokem už z podstaty našeho systému, který se svými uživateli komunikuje primárně prostřednictvím vlastní mobilní aplikace,“ uvedl ke spolupráci s Operátorem ICT Jiří Vrzala, vedoucí vývoje a výzkumu společnosti HOMEPORT. „Naším cílem je neustále zlepšovat uživatelský komfort, a to nejen během jízdy, ale i při zápůjčce i vrácení kola. Aplikace Moje Praha nám v tomto směru určitě pomůže,“ dodal.

Uživatel má v aplikaci Moje Praha k dispozici mapu, ve které vidí všechna dostupná kola. Po kliknutí na konkrétní ikonu kola se objeví možnost “Půjčit e-kolo”. Pokud se uživatel rozhodne ji využít, bude následně přesměrován přímo do aplikace freebike.

„Jsme rádi, že se Operátor ICT rozhodl k integraci naší služby, protože freebike je skutečně inovativním řešením pro moderní město budoucnosti a v Mojí Praze by neměl chybět,“ uvedl Jiří Vrzala. „Díky výborné spolupráci jsme neměli žádný problém se zapojením freebiku do stávající aplikace a věřím, že Pražané novou funkcionalitu ocení,“ dodal.

O systému freebike

Systém freebike byl kompletně navržen a vyvinut, od konceptu, přes technologii a software, až po vlastní unikátní žlutá kola, společností HOMEPORT s.r.o., provozovatele systému sdílených tradičních kol a elektrokol se sídlem v Praze. Tento systém v současnosti funguje v České republice, Finsku, Francii, Kanadě, Polsku, Saudské Arábii, Slovensku a Velké Británii