AVM FRITZ!Box slaví patnáctileté výročí

Společnost AVM GmbH je jedním z nejúspěšnějších výrobců koncových zařízení pro vysokorychlostní přístup k Internetu, bezdrátový přenos dat, hlas, video a IPTV. Nosnými produkty AVM jsou zařízení pro rychlý přístup k Internetu řady FRITZ!Box, která poskytují rovněž celou řadu doplňkových funkcí pro multimédia a hlasovou komunikaci.

První produkty řady FRITZ!Box představila firma před patnácti lety u příležitosti veletrhu CEBIT v dubnu 2004. Kromě bohatých funkčních možností, spolehlivosti a příznivé ceny se o velký úspěch produktů AVM na trhu zasloužila především jejich snadná použitelnost díky jednoduché instalaci a konfiguraci. Díky tomu mohou i málo zkušení uživatelé z řad domácností a menších firem bez problémů využívat všechny dostupné funkční možnosti zařízení AVM.

Firma v současné době nabízí širokou paletu zařízení AVM FRITZ!Box určených pro různé typy vysokorychlostní konektivity. Největší poptávka je samozřejmě po řešeních pro nejrozšířenější typy připojení po telefonních linkách a sítích kabelové televize.

Jako příklad lze uvést model AVM FRITZ!Box 7583, který využívá nejnovější DSL technologie. Na jedné lince dosahuje přenosových rychlostí až 300 Mbit/s pomocí 35b supervectoring a až 1.5 Gbit/s při využití G.fast (212 MHz). Zařízení navíc podporuje bonding dvou linek, což umožňuje zdvojnásobit tyto rychlosti na 600 Mbit/s respektive 3 Gbit/s. Pro sítě CATV je určen AVM FRITZ!Box 6591 Cable, který díky využití technologie 2 x 2 OFDM channel bonding v rámci nového standardu  DOCSIS 3.1 nabízí uživatelům připojení s rychlostí až 6 Gbit/s pro downstream a 2 Gbit/s pro upstream.

Nezbytným doplňkem je špičkové řešení pro lokální bezdrátovou síť, které zahrnuje nemodernější dostupné technologie pro vysoké přenosové rychlosti. U nových modelů AVM FRITZ!Box mají uživatelé k dispozici Wi-Fi 4 x 4 dual-band Wireless AC + N s Multi-User MIMO s přenosovými rychlostmi až 1.733 Mbit/s + 800 Mbit/s. Samozřejmě nechybí ani zpětná kompatibilita se staršími Wi-Fi standardy.

Všechny produkty AVM FRITZ!Box nabízí rovněž bohaté funkce pro vysoce kvalitní telefonii (IP, analog, ISDN) s podporou bezdrátových přístrojů DECT. Jako koncové zařízení slouží multifunkční telefonní přístroj AVM FRITZ!Fon, který v sobě kombinuje DECT telefon s rozšířením CAT-iq pro HD telefonii pro komfortní integraci telefonních a internetových služeb.

Více informací o produktech AVM můžete získat na těchto stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/avm