Mezi TOP4 nejlepšími startupy v rámci regionu V4 jsou tři z Česka. Zítra se utkají o titul v pražském Kongresovém centru, postup do evropského i světového finále

Praha 9. dubna – Hlavní program regionálního kola V4 se uskutečnil v předvečer akce Startup World Cup and Summit, ze které vzejde historicky první kontinentální šampion mezi evropskými startupy. Odborná porota vybírala z 21 nejlepších projektů a vybrala čtyři nejlepší, ti se zítra utkají o regionální prvenství  v rámci regionu V4.

Vítěz automaticky postupuje do světového finále v Silicon Valley, navíc se zítra spolu s dalšími jedenácti vítězi regionálních kol soutěže utká o titul evropského šampiona. Mezi TOP4 jsou české startupy DoDo, MotionLab a česko-americký projekt DOT Glasses a startup Tori. Ten pochází z Ruska, což pravidla soutěže umožňují, a to s cílem dát šanci všem startupům na světě. Kontinentální finále se uskuteční pražském Kongresovém centru.

„Gratulujeme TOP4 startupům, kteří dostanou zítra příležitost prezentovat před plným sálem Kongresového centra a stát se šampionem regionu V4. Jsme sami zvědaví, jak následný čerstvý vítěz obstojí v celoevropském finále, které nás čeká zítra. Těší nás, že se do soutěže přihlásily kvalitní projekty, a věříme, že vítěz má reálnou šanci zaujmout porotu v celosvětovém finále,“ říká Vít Šubert, spoluzakladatel a CEO startupového inkubátoru UP21, který je spolupořadatelem akce.

Českou republiku reprezentovalo v regionálním finále V4 celkem čtrnáct startupů z oblastí proptechu, virtuální reality, IoT, logistiky, zdraví či e-commerce. V evropském finále se pak nejlepší startup z regionu V4 utká s ostatními vítězi regionálních kol v evropském finále o titul šampiona a výhru půl milionu dolarů. Svou účast na SWCSummitu přislíbily tyto startupy: navigace pro drony Precision Navigation Systems z Estonska, fintech Crassula z Polska, snímače teploty produktů Tag Sensors z Norska, personalizovaný diagnostický nástroj pro boj s rakovinou Amadix ze Španělska, model pro diagnózu autoimunitních onemocnění Altheia Science z Itálie, řešení pro udržitelnost a hospodaření s vodou Mimbly ze Švédska, rentgen kmenů stromů z Finska, online kurzy pro počítačové hráče z Dánska, hlasový vzdělávací program My Buddy z Ruska, rehabilitační nástroj Raccoon z Ukrajiny, 3D tisk implantátů a náhrad axial3D z Irska a nástroj pro vývoj software pro IoT z Řecka.

Více o Startup World Cup & Summit

Startup World Cup & Summit (SWCSummit) je unikátním spojením dvou nejvýznamnějších startupových konferencí posledních let. Startup World Cup je celosvětová startupová konference a soutěž organizovaná venture kapitálovým fondem Fenox. Vznikla přímo v Silicon Valley s cílem podpořit celosvětové inovace, propojit startupový ekosystém, otevřít dveře talentovaným podnikatelům a identifikovat 20 nejlepších startupových projektů na světě. Vítězové regionálních kol se utkají ve velkém finále přímo v Silicon Valley, ve kterém budou se svými projekty bojovat o investici ve výši 1 milionu dolarů a více. Startup Summit je pak tradiční konferencí se sedmiletou tradicí, kterou pořádá investiční fond Air Ventures. Historie konference sahá do roku 2012 a vystoupili na ní spíkři z nejznámějších globálních korporací i startupů – od editorů TechCrunche přes šéfy Startupbootcampu, investory ze Silicon Valley, spíkry ze společností jako Tesla nebo SpaceX či Hyperloop Transport Technologies až po zakladatele nadějných startupů jako Kiwi.com a korporátní kapitány, např. Andre Wehrnera ze Škoda Auto nebo Tomáše Budníka z O2. Více informací naleznete na www.swcsummit.com.

Více o UP21

UP21 je inkubátor a investor pro startupy, který startupům dodává 4 klíčové věci pro to, aby mohly vzlétnout: finanční investici, specializovaný mentoring, osobní rozvoj a také důležité dovednosti. UP21 sestavuje pro každý startup vlastní Navigační plán, a tak naviguje inovátory na jejich cestě k úspěchu v duchu svého motta „Investice nestačí. Chtějte svého kopilota“. Více na www.UP21.com.

Více o Air Ventures

Air Ventures podporuje startupy v rozletu. Investuje do dynamických technologických firem především v regionu střední Evropy, přináší unikátní know-how v budování marketingových strategií a umožňuje startupům efektivněji oslovovat a získávat zákazníky. Více na www.airvcs.com.