PROFI CREDIT podpořil nemocné cystickou fibrózou

Pardubice, 9. 4. 2019 – úvěrová společnost v rámci své celostátní konference darovala Klubu nemocných cystickou fibrózou (KNCF) šek na 250 000 Kč. Ročně se s touto nemocí v České republice narodí několik desítek dětí, přesto o ni česká veřejnost stále spíše neví.

Klub nemocných cystickou fibrózou je nezisková organizace, která si klade za cíl zkvalitňování života nemocných touto vzácnou nemocí a usnadňování péče jejich rodinám a blízkým. PROFI CREDIT ji různými formami podporuje již od roku 2013.

Mimo finanční dary podpora spočívá především v organizaci charitativních akcí. Do těch se aktivně zapojují samotní zaměstnanci i management úvěrové společnosti. V rámci celorepublikové akce Větrníkový den se tak již poněkolikáté zapojili do výroby větrníků. Ty KNCF následně používá jako dary pro partnery a k propagaci organizace. V loňském roce se zástupci PROFI CREDITu účastnili benefiční akce, kde došlo ke křtu kalendáře Slaných žen. Slané ženy zapózovaly u krásných historických vozů v autosalonu Pyramida v Průhonicích v oblečení z let 60. až 90. minulého století.

Nemocní cystickou fibrózou mají výrazně slanější pot, právě proto se jim říká „slané děti“. Ročně se s touto nemocí v České republice narodí několik desítek dětí. Mnoho lidí přitom o nemoci vůbec neví nebo se léčí pod chybnou diagnózou.