Mutumutu vyhrálo účast v prestižním startupovém akcelerátoru

Praha, 16. dubna 2019 Chytré životní pojištění Mutumutu vyhrálo účast v druhém ročníku prestižního akcelerátoru Insurtech Europe powered by Plug and Play. Zařadilo se tak mezi osmnáct startupů, které budou během následujících tří měsíců procházet mentoringem od světových expertů z oblasti insurtechu.

Plug and Play je globální inovační platforma zaměřující se na podporu startupů po celém světě. V minulosti investovala například do webového úložiště Dropbox nebo do úspěšné aplikace Soundhound.

Vzájemná synergie

Akcelerátor Plug and Play Insurtech pak byl založen před třemi lety a vedle centrály v Silicon Valley má pobočky v Pekingu, Mnichově, New Yorku, Singapuru a Tokiu. Program „Insurtech Europe powered by Plug and Play“ usnadňuje startupům jejich rozvoj a zprostředkovává aktuální příležitosti podnikání v oblasti insurtechu.

Účast v programu nám otevírá dveře na další trhy nejen v Evropě. Během tříměsíčního programu nás Plug and Play propojí se spoustou zajímavých firem a startupů, se kterými se můžeme navzájem inspirovat,“ vysvětluje Jindřich Lenz, zakladatel online pojištění Mutumutu.

Spojujeme startupy, korporace a investory, působíme tak jako katalyzátor umožňující prozkoumat potenciální synergii,“ říká Ali Safavi, globální ředitel společnosti. Vedle začínajících startupů se programu účastní renomované pojišťovny Allianz, Generali Germany, Versicherungskammer Bayern, Talanx, Irish Life, Willis Towers Watson a zajišťovny Munich Re a Swiss Re. Všichni fungují jako partneři programu.

Intenzivní první týden

Finále výběru účastníků proběhlo v březnu v mnichovské pobočce společnosti, kde zástupci Mutumutu postupně představili svůj startup i vize do budoucna. Jejich postup do finálního výběru musela odsouhlasit nejen porota z Plug and Play Insurtech, ale také již zmínění partneři.

První intenzivní týden s Plug and Play má tým Mutumutu za sebou. „Zatím můžu říct, že s konceptem jednoduchého životního pojištění a pojištění platu v kombinaci s preventivním programem, v rámci kterého lidem vracíme peníze za to, že žijí zdravě, jsme na evropském trhu opravdu jediní, říká Jindřich Lenz. „Čeká nás teď pár dalších týdnů plných přednášek  a workshopů, od kterých si slibujeme především nalezení strategického investičního partnera. Někoho, s kým nám spolupráce bude dávat smysl.“

Mezi další vybrané startupy patří například DynaRisk, první mezinárodní kyberbezpečnostní bodový systém, nebo Fosanis, který s pomocí digitální aplikace Mira pomáhá pacientům s rakovinou udržet si duševní i fyzickou kondici. Díky společnosti Fjuul mohou pojišťovny dávat dohromady nabídky konkrétním pacientům, protože v reálném čase sbírá jejich data. Aplikace HealthyHealth zase data používá k identifikaci a prevenci zdravotních rizik.

Program končí 9. července 2019 a všechny startupy, které jím projdou, se poté stanou součástí bohatého ekosystému platformy Plug and Play.

Mutumutu je jednoduché online životní pojištění pro ty, kteří se o sebe starají. Vzniklo před dvěma lety v company builderu CreativeDock s cílem ozdravit trh pojišťovnictví. Klientům pomocí mobilní aplikace vrací 30 % z pojistného za to, že nekouří, sportují a chodí na pravidelné zdravotní prohlídky.

Více informací o Mutumutu najdete zde.