Zaměstnanci Providentu opět pomáhali dětem s postižením v ZŠ Ružinovská

Praha, 16. 4. 2019 – Zaměstnanci pražské centrály Provident Financial byli ve středu 10. dubna již podvanácté pomáhat dětem a učitelům v ZŠ Ružinovská na Praze 4. Tentokrát se podíleli na úklidu zahrady, dílen a instalaci dvou zvýšených záhonů. Ty škola pořídila z finančního příspěvku Providentu ve výši 10 000 Kč. Do práce na zahradě i úklidu se v rámci svých možností zapojily i děti.    

Do základní školy Ružinovská chodí pouze žáci se speciálními vzdělávacími potřebami, např. děti s mentálním postižením, se souběžným postižením více vadami nebo autismem. Přes dvacet zaměstnanců Providentu jim chodí dvakrát ročně pomáhat s fyzicky náročnějšími pracemi, na které škola nemá kapacitu. Tentokrát vyklidili učebnu dílen, natírali plot, přehazovali kompost, pleli záhony a hrabali velkou zahradu.

Většina zaměstnanců se sem ráda vrací, protože vidí, že jejich práce je opravdu potřeba. „Díky tomu, že je pomoc od Providentu pravidelná, jsou na ně žáci zvyklí a snaží se do úklidu také zapojit, např. vozí kolečka nebo sbírají větvičky. Celý den je pro ně velká událost a velmi se na ni těší,“ říká Milan Záruba, ředitel ZŠ Ružinovská.

Odměnou za pravidelnou pomoc je zaměstnancům Providentu nejen dobrý pocit, ale také divadelní představení, které pro ně děti vždy na jaře připravují. „Letos byla tématem povodeň a nutnost pomáhat lidem, které takové neštěstí zasáhne. Děti představení nacvičují už od prosince a my býváme vždy velmi dojatí, co se svými asistenty dokážou,“ říká Kateřina Jarošová, která má v Providentu na starosti právě dobrovolnické programy a dodává: „Letos děti také připravily velikonoční jarmark, kde jsme si mohli koupit jejich vlastní výrobky a přispět jim tak na výtvarné potřeby.“ V podvečer si pak dobrovolníci se staršími dětmi již tradičně opekli buřty.

Pro další informace kontaktujte:

Tereza Skácalová, AMI Communications, tel: 778 542 468, tereza.skacalova@amic.cz

O společnosti Provident Financial

Společnost Provident Financial s.r.o. působí na českém trhu již 20 let a od vstupu na trh poskytla úvěr už miliónu klientů. Za transparentních podmínek nabízí hotovostní i bezhotovostní půjčky, které jsou bezúčelové, bez ručitele a bez skrytých poplatků. V České republice zajišťuje zázemí společnosti 600 zaměstnanců a na 1200 obchodních zástupců. Provident je členem České leasingové a finanční asociace. Díky jasným a férovým smluvním podmínkám se Provident Financial umístil mezi nejlepšími finančními institucemi v Indexu odpovědného úvěrování od neziskové organizace Člověk v tísni.

www.provident.cz

Mezinárodní skupina International Personal Finance (IPF), mateřská společnost českého Providentu, vznikla v roce 2007 oddělením od britské společnosti Provident Financial plc. Ta působí ve Velké Británii již od roku 1880. IPF pod obchodním označením Provident v současnosti působí v 11 zemích světa: v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Litvě, Lotyšsku, Estonsku, Finsku, Španělsku, Austrálii a v Mexiku. Prostřednictvím své sítě 30 000 obchodních zástupců poskytuje služby 2,5 milionům zákazníků a zaměstnává na 6 000 lidí. IPF je kotována na londýnské burze cenných papírů od svého vzniku (IPF.L). www.ipfin.co.uk