Čeští rodiče hledají Dobrou hračku. Soutěž přilákala už víc než 1200 hlasujících

Praha, 17. dubna 2019 – Českým rodičům stále více záleží na tom, s jakými hračkami si jejich děti hrají. Alespoň to vyplývá z hlasování v letošním ročníku soutěže Dobrá hračka, do které se ve dvou týdnech zapojilo více než 1200 rodičů, což je téměř stejný počet jako loni za celý měsíc. Soutěž se u výběru „dobrých“ hraček zaměřuje na tři hlavní faktory – co hračka přináší dítěti, co rodině a jak je kvalitní. Říká to Kristýna Křížová ze společnosti Agátin svět, která už druhý ročník této soutěže pořádá. Soutěž pokračuje až do konce dubna.

Dobrá hračka chce rodiče v prvé řadě upozornit, že hračka nemá dítě jen zabavit, ale hlavně rozvíjet. „Správně vybraná hračka dětem napomáhá při rozvoji dovedností, které jsou pro ně právě aktuální. U menších dětí to může být jemná motorika či trpělivost, u větších třeba počítání,“ vysvětluje Kristýna Křížová. V soutěži mohou rodiče hlasovat pro nominované hračky v sedmi kategoriích podle věku dítěte.

Hračky podle Křížové plní v rodinách důležitou pojící roli. „Dobře vybraná hračka baví děti i rodiče a podporuje společné hraní. Díky tomu spolu rodiny tráví víc času, posiluje to jejich společnou komunikaci, sdílení a poznávání. A to je v dnešní době plné digitálních přístrojů čím dál cennější,“ doplňuje Křížová, která je sama maminkou, stejně jako většina jejích kolegyň z Agátina světa.

Při výběru hraček rodiče mnohem víc zohledňují i kvalitu produktu a jak byl vyroben. „Dobrá hračka je vyrobena z kvalitních a zdravotně nezávadných materiálů, ideálně přírodních. Měli bychom se také zajímat o to, za jakých podmínek byla hračka vyrobena a co tedy jejím nákupem podporujeme,“ popisuje Kristýna Křížová.

S myšlenkou soutěže souzní i samotní hlasující. „Třeba se rodiče zamyslí nad tím, jaké hračky svým dětem pořizují a jestli jim ta hračka i něco dá. Je fajn, že jsou do toho zapojeny hračky všech věkových kategorií. Dítě by se mělo vyvíjet v každém věku a já se alespoň takto mohu s hračkami seznámit a ocenit je,“ říká Bára Chvátalová, maminka téměř ročního chlapečka.

Soutěž Dobrá hračka probíhá od 1. do 30. dubna. Zájemci mohou hlasovat na webových stránkách Agátina světa. Za svůj hlas získají slevový kupón na nákup a rovněž budou zařazeni do slosování o 10 dárkových balíčků v hodnotě 1000 Kč.

O Agátině světě:

Agátin svět je online obchod s hračkami pro rodiče, které neuspokojuje nabídka běžných hračkářství. Zaměřuje se na hračky, které podporují rozvoj dovedností, fantazie a kreativity u dětí, posilují rodinné vztahy a jsou vyrobené z kvalitních a zdravotně nezávadných materiálů. Agátin svět má kromě e-shopu 7 prodejen v Praze, Brně, Liberci a Českých Budějovicích. Každoročně také pořádá soutěž Dobrá hračka a organizuje Kreativní festival – oblíbenou událost pro děti a rodiče.