Na nákup MHD, z nákupu autem domů nebo na víkend – carsharing HoppyGo otevírá svůj první pickup point v Centru Chodov

 

  • První P2P carsharingový pickup point v ČR
  • Spolupráce HoppyGo a Centrum Chodov
  • Reakce na rostoucí poptávku po službách sdílené ekonomiky

 

Praha 17. dubna 2019: Peer to peer carsharing HoppyGo navazuje spolupráci s Centrem Chodov a otevírá svůj první pickup point. V prostorách garáží největšího obchodního centra v České republice budou nově k dispozici vymezená stání se sdílenými vozy HoppyGo. Společný projekt reaguje na rostoucí poptávku zákazníků po službách z oblasti sdílené mobility.

První P2P carsharingový pickup point umožňuje zákazníkům obchodního centra vypůjčit si vůz a snadno se i s nákupem dopravit domů autem nebo díky ideální poloze Centra Chodov blízko dálnice D1 například odjet na víkend mimo město. Uživatelům HoppyGo budou k dispozici tři vymezená a označená stání v -1. patře žlutého parkoviště v blízkosti automyčky u výjezdu na ulici Roztylská, odkud si budou moci sdílená auta půjčovat a zároveň je zde i vracet. Zájemci o vypůjčení vozu si v mobilní aplikaci HoppyGo jednoduše zkontrolují dostupnost vozidel a auto si rezervují. Aplikace poté zájemce o auto provede procesem převzetí vozu. Auto stačí dle pokynů vyfotit, zaplatit za vypůjčení a poté může řidič i s nákupem a posádkou bez starostí odjet. Při vracení vozidla auto opět pouze vyfotí a vrátí klíče.

Na pickup pointu budou zpočátku k dispozici vozy z vlastní flotily HoppyGo, které bude v první fázi zájemcům předávat pracovník v garážích Centra Chodov. Později budou vozy osazeny bezklíčovým technologickým řešením Xmarton, které umožní si auto odemknout za použití mobilního telefonu a aplikace HoppyGo. Vůz tak bude možné vyzvedávat ještě jednodušeji a bez asistence kohokoli dalšího. Stejně pohodlné bude i vrácení vozu. V budoucnu budou moci zákazníci HoppyGo využívat místa v Centru Chodov i pro sdílení aut mezi sebou.

„Velkou výhodu carsharingu vidím v tom, že máte k dispozici vhodné auto vždy, když si vzpomenete, a přesně to je i smyslem nového pickup pointu na Chodově. Zákazník si může auto kdykoli vyzvednout a vyrazit třeba na víkendový výlet. Když se pak vrací, nemusí řešit parkování a auto snadno odstaví v garáži obchodního centra, odkud nasedne na metro a sveze se domů,“ vysvětluje přínos pickup pointu v obchodním centru Jan Charouz, CEO HoppyGo. Ten zároveň věří, že možnost půjčit si auto velmi ocení i samotní nakupující. „Člověk často přijede do obchodu, nakoupí více než plánoval, a poté se mu nechce s těžkým nákupem vláčet metrem. Díky pickup pointu v Centru Chodov tuto situaci snadno vyřeší pár kliknutí v aplikaci HoppyGo,“ doplňuje Charouz.

Pro Centrum Chodov je zprovoznění pickup pointu carsharingu HoppyGo dalším krokem ve zkvalitňování zákaznických služeb. Chodov je v segmentu obchodních center jasným lídrem v regionu, a to nejen z pohledu počtu obchodů, který je největší v České republice, ale také z pohledu rozsahu nabízených služeb a udávání nových trendů v nakupování.

„Centrum Chodov se v rámci strategie skupiny Unibail Rodamco Westfield Better Places 2030 zavázalo chránit životní prostředí a podporovat projekty, jakými jsou sdílená mobilita, využití obnovitelných zdrojů energie a další. Vítáme proto projekt HoppyGo, který je v carsharingu inovátorem, a těšíme se, že budeme zákazníkům moci nabídnout služby budoucnosti,“ komentuje novinku Petra Valentová, mluvčí Centra Chodov.