Nová éra noční fotografie

V loňském roce přinesl Huawei P20 Pro celou řadu inovativních funkcí, jako například trojitý kamerový systém nebo pokročilé zpracování a stabilizaci obrazu s podporou AI. Díky sofistikovaným technologiím dokázal tento model vykouzlit precizní snímky i za špatného osvětlení a nastavil tak nový standard pro noční fotografie. Letos v březnu představila společnost Huawei novou vlajkovou loď P30 Pro, která překonává veškeré hranice dosavadní fotografie. Dokáže totiž zachytit neuvěřitelně ostré snímky i v prostředí, které se blíží úplné tmě.

Cílem série P je přinášet revoluci v mobilním fotografování. Z nočních snímků, které dřív ztělesňovaly spíše slabinu mobilní fotografie, udělala tato řada svou přednost. V případě evoluce mezi modely P20 Pro a P30 Pro dokázali inženýři vměstnat celé desetiletí vývoje do jediného roku práce. Výsledkem je smartphone, jehož kamera překonává limity lidského oka.

Kde lidské oko nestačí

Huawei věří, že vývoj mobilní fotografie je rozdělen do tří fází. První se snažila simulovat a kopírovat obrazy, které jsou viditelné pro lidské oko. Aby bylo možné zachytit objekty s dostatečnou jasností, počet pixelů byl zvýšen z 20 na 40 Mpx.  Druhá fáze představovala téměř dokonalé přiblížení se k lidskému vidění. Software i hardware pracoval v tandemu a doplňoval nedostatky obrazového snímače s cílem maximálního zlepšení finální fotografie. Počínaje modelem P30 Pro má Huawei ve své třetí fázi novou metu: překonává hranice lidského zraku, a to nejen zachycením samotného objektu v temnotě, ale i jeho barev a detailů, které naše oči nejsou schopny vnímat.

Aby tohle vše bylo možné, nahradili technologové společnosti Huawei barevný systém RGGB (red + green + green + blue), který definoval obor digitální fotografie již více než 44 let, za zcela nový RYYB (red + yellow + yellow + blue) model. Ten odvážně rekalibruje dvě ze čtyř barevných jednotek a představuje tak důležitý milník ve světě mobilní fotografie. Toto nové nastavení podstatně zvyšuje příjem světla fotoaparátu, protože žlutý filtr dokáže zachytit červené i zelené světlo.

Úplná tma? Žádný problém!

Model P30 Pro si dokáže poradit i v situacích s velmi nízkým osvětlením a jeho fotoaparát byl zmodernizován tak, aby spolehlivě fungoval i ve světelných podmínkách o hodnotě 0,3 Lux. V praxi to znamená, že uvnitř tmavé místnosti se zhasnutými světly dokázal model P20 Pro využít několika zbývajících světelných fotonů a zachytit siluetu fotografovaného objektu. Naproti tomu nový P30 Pro již dokáže přesně reprodukovat jeho barvy i detaily. Při venkovních podmínkách jsou výsledky ještě více ohromující. Během noci, kdy je měsíc jediným zdrojem světla, P20 Pro dokázal bez problémů zachytit všechny hvězdy na obloze, ta však byla jinak černá. Při použití P30 Pro se ale tmavě modré nebe promění na krásnou tapisérií plnou barev a světel.

Společnost Huawei připisuje tento inovativní průlom z velké části uživatelům předchozích modelů série P. Jejich kreativní a dynamické využívání fotoaparátu inspirovalo vývojový tým Huawei k dalším nápadům a neustále jim přinášelo nové podněty. Nový zástupce této řady P30 Pro na oplátku slibuje, že i nadále bude k ruce profesionálním i amatérským fotografům za každé situace i světelných podmínek.

– – –

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2018 se společnost umístila na 2. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Patnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.