Společnost Adform získala investici od GRO Capital

Adform, jedna z celosvětově vedoucích nezávislých reklamních technologických platforem, oznámila, že fond GRO Capital do firmy investoval významnou sumu. GRO Capital bude spolupracovat s dosavadním společníkem, kterým je investiční fond VIA equity, a managementem Adform. Nadále tak bude zajištěn růst firmy jako nezávislého světového lídra na poli digitální reklamy.

2019-01-03 13_20_18-Home - Adform

Tato strategická investice byla dojednána v období určité globální nejistoty v oblasti digitální reklamy. Investice umožňuje Adformu nabízet alternativu k uzavřeným řešením (walled gardens) z dílen velkých technologických hráčů. Adform dlouhodobě odmítal jít cestou postupného rozrůstání pomocí akvizic. Namísto toho se zaměřuje  na vlastní vývoj celé technologické platformy. Díky tomuto přístupu dokážou data bez potíží putovat mezi jednotlivými součástmi platformy. Tím je také zajištěn hladší pracovní postup a přesnější analytika. Přístup k budování “vlastní platformy” umožnil Adformu definovat Integrated Advertising Platform (IAP) jako novou kategorii, která je schopna vyřešit mnohá kritická místa současného ekosystému digitální reklamy. IAP se skládá z nástrojů podporujících proces digitálního plánování, výdej reklamy, tvorbu kreativ a následnou aktivaci kampaní pomocí DSP s využitím cílení v Data Management Platformě.

Adform tak může být brzy jedinou globální nezávislou reklamní technologickou společností, která na straně zadavatelů reklamy nabízí kompletní servis v oblasti obchodu, dat i kreativy.

Součástí dohody o investici je také rozšíření představenstva o nové členy. Jsou jimi Lars Dybkjær (Managing Partner v GRO Capital), Lars Lunde (Partner GRO Capital) a Torben Munch (bývalý generální ředitel skupiny Itiviti Group AB a provozní ředitel SimCorp A/S). Poslední jmenovaný se také ujme role předsedy.

„Máme velkou radost z partnerství uzavřeného s GRO Capital a těšíme se na spolupráci. Naší společnou vizí je, aby naše platforma i nadále co nejlépe sloužila velkým inzerentům, agenturám a vydavatelům,“ řekl Gustav Mellentin, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Adform. „V GRO Capital se jedinečným způsobem spojuje kapitál a znalosti, které nás mohou podpořit na naší cestě k tomu, aby se z nás stala vedoucí nezávislá full stack platforma používaná po celém světě,” dodává.

„Adform sledujeme už několik let a jeho produkt nás velmi ohromil. Mají stabilní klienty, mezi které se řadí někteří z celosvětově největších inzerentů a agentur. Tato investice je v dokonalém souladu s naší strategií investovat do významných technologických společností a napomáhat jejich transformaci a dalšímu růstu,“ řekl Lars Dybkjær, Managing Partner GRO Capital. „Gustav Mellentin vybudoval velmi silný tým složený z vysoce kvalifikovaných a ambiciózních lidí. Je pro nás potěšením jim pomáhat v dalším rozvoji tak, aby si udrželi pozici vedoucí full stack platformy, která si zakládá na vysoké míře transparentnosti, zabezpečení dat a soukromí a také silné zákaznické podpoře,” dodává.

Nová investice přichází v době, kdy byl Bartosz Malinowski povýšen do pozice viceprezidenta pro oblast obchodu v regionech CEE a APAC. Doposud působil jako viceprezident pro východní Evropu a Blízký východ. Do Adformu nastoupil v roce 2014. Dříve pracoval v Adobe a IBM, ve kterých zastával vysoké manažerské funkce. Malinowski bude dohlížet na rozvoj obchodních příležitostí v Asii, do které se firma rozšířila v nedávné době, a také ve střední a východní Evropě.

„Těší mě, že jsem v této pro reklamní průmysl nesnadné době součástí Adformu a že v této firmě můžu rozvíjet byznys v Asii a Evropě,“ řekl Bartosz Malinowski, viceprezident Adformu pro obchod ve střední a východní Evropě a regionu APAC. „Těším se na to, že i nadále budeme schopni posilovat naši pozici a že budeme také našim globálním i lokálním klientům zajišťovat technologické řešení a kampaně,” dodává.

Adform také pokračuje ve své expanzi. Za posledních 12 měsíců firma otevřela pobočky na sedmi nových trzích. Konkrétně se jedná o Dubaj, Austrálii, Jihoafrickou republiku, Japonsko, Estonsko, Rumunsko a Čínu. Aktuálně ve firmě pracuje přibližně 850 zaměstnanců, kteří se po celém světě starají o stávající zákazníky a hledají ty nové. Firma působí ve 27 zemích.

O společnosti Adform

Adform je jednou z vedoucích technologických společností v oblasti digitální reklamy. Poskytuje integrovanou “software-as-a-service” platformu pro nákup, správu a výdej digitální reklamy. Adform full-stack řešení obsahuje Data Management Platformu, Demand Side Platformu a Ad Serving Platformu s pokročilou analytikou, reportingem a kreativními nástroji, které umožňují řízení vysoce efektivních globálních reklamních kampaní. Adform byl založen v Dánsku v roce 2002 a jeho portfolio klientů zahrnuje přední světové agentury, přímé klienty, konzultační firmy a vydavatele. Více se můžete dozvědět na adform.com nebo join.adform.com.

O GRO Capital

GRO Capital je severoevropský fond soukromého kapitálu, který se výhradně zaměřuje

na rozvinuté softwarové a technologické firmy se silným potenciálem růstu.

Zapojuje se do aktivit firem ze svého portfolia s cílem vytvářet dlouhodobou hodnotu.

Investoři sdružení v GRO Capital vložili své prostředky do více než 20 společností z oblasti technologií a softwaru. Adform je druhou investicí nedávno vytvořeného Fondu GRO II, který vznikl s cílem urychlovat růst severoevropských softwarových společností. Kromě Adformu tento fond investoval také do společnosti Omada.

Fond GRO I vložil peníze do úspěšných B2B tvůrců softwaru Auditdata, Boyum IT Solutions, Tacton Systems, Targit, Trackunit, a Trifork.

Další informace o GRO Capital naleznete na: www.grocapital.dk.

O VIA equity

VIA equity je přední severoevropská investiční společnost soukromého kapitálu, která investuje do firem v různých fázích rozvoje. Finance vkládá do velkých, středních i malých podniků. Zaměřuje se na technologický průmysl a sektor služeb. Oproti jiným fondům se více specializuje na specifické průmyslové segmenty. V jejím portfoliu jsou firmy softwarové, internetové, technologické, energetické a také společnosti z oblasti služeb.

Další informace o VIA equity naleznete na adrese: www.viaequity.com.