A dost! Vejce z nabídky Rohlik.cz jsou nejlepší

„Až na jedinou výjimku byla vejce uměle dobarvována,“ říká k testu Jan Tuna

Nejkvalitnější vejce na českém trhu najdou zákazníci v nabídce největšího online supermarketu Rohlik.cz. Pocházejí z farem Alberta Bařice u Kroměříže, nebo Ekoagro ve Vážanech u Polešovic, a zvítězila v novém testu pořadu A DOST! známého reportéra Jana Tuny na Stream.cz.

V testu, který provedla akreditovaná laboratoř Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT) v Praze, se mezi sebou utkalo celkem 22 druhů vajec. „Zjistili jsme, že až na jedinou výjimku byla testovaná vejce uměle dobarvována. A to i ta z BIO produkce. Také jsme prokázali, že některá vejce na pultech našich obchodů nejsou čerstvá,“ říká k tomu přímo ve videu Jan Tuna, autor pořadu A DOST!

A právě testovaná vejce z prodeje Rohlik.cz byla v uvedeném testu jediná bez přidaných syntetických barviv – zejména Kanthaxanthinu E161g, jehož použití v potravinách je v celé Evropské unii, a samozřejmě i České republice, zakázáno. Barviva se slepicím přidávají do krmiva, aby byla jejich vejce žlutější.

„Zakládáme si na prodeji kvalitních vajec, takže nás výsledky testu samozřejmě potěšily. Vedle ukončení prodeje vajec pocházejících z klecových chovů do konce letošního roku, které jsme oznámili už loni před letními prázdninami, jde o další krok k tomu, abychom dlouhodobě prodávali pouze takové potraviny, které jsou ohleduplné jak k životnímu prostředí, tak k samotným zvířatům,“ dodává Rostislav Brzobohatý, marketingový ředitel společnosti Rohlik.cz.

Video o testu vajec najdete zde: http://bit.ly/2Gmpdjv

www.rohlik.cz:

Rohlik.cz je internetový supermarket, který doveze potraviny, drogerii i domácí potřeby kamkoliv po Praze, Brně, Plzni, Hradci Králové, Pardubicích, Ústí nad Labem, Jablonci a Liberci v den objednání. Cílem Rohlik.cz je nabídnout co nejjednodušší a nejrychlejší cestu ke každodenním nákupům a tomu přizpůsobuje veškeré služby. Na přehledném webu mohou zákazníci nakoupit kompletní nákup do domácnosti, navíc si zde mohou označovat své oblíbené položky a zrychlit si tak pravidelné nákupy. Zároveň mohou volit z mnoha metod platby včetně možnosti zaplatit až za dva týdny po dodání službou Twisto. Rohlik.cz nabízí špičkové služby v podobě rychlého dodání (už od 90 minut od objednání po Praze a Brně, do ostatních měst v řádu hodin), vynesení nákupu do patra nebo zákaznickou podporu sedm dní v týdnu. Aktuálně je v sortimentu Rohlik.cz cca 11000 položek. Za Rohlik.cz stojí Tomáš Čupr, zakladatel Slevomatu a DameJidlo.cz.

Od začátku roku 2018 vytvořil Rohlík.cz spolu s projektem Sklizeno nové investiční centrum pro podporu pěstitelů a producentů potravin pod názvem My Food Centrum.