Novým generálním ředitelem českého Providentu je Viktor Boczán

Praha, 24. 4. 2019 – Novým generálním ředitelem společnosti Provident Financial v České republice se od letošního dubna stal Viktor Boczán. Před příchodem do Česka vedl čtyři a půl roku Provident Rumunsko, dříve působil třináct let v Providentu Maďarsko. Na pozici generálního ředitele vystřídal Davida Parkinsona, který se bude nově starat o rozvoj aktivit skupiny IPF v Mexiku.     

Viktor Boczán (42 let) je skupině International Personal Finance věrný již osmnáct let. Přes třináct let působil na několika manažerských pozicích v Providentu Maďarsko, včetně pozice obchodního ředitele. Od roku 2014 byl generálním ředitelem Providentu Rumunsko, tamního největšího poskytovatele nebankovních spotřebitelských úvěrů. Pod jeho vedením se z Providentu stal jeden z nejvýznamnějších britských zaměstnavatelů a investorů v Rumunsku a společnost byla třikrát po sobě oceněna jako nejlepší nebankovní poskytovatel úvěrů.

„V Providentu věříme v dostupnost finančních služeb pro širokou veřejnost. Chceme být nejlepší možnou alternativou pro zákazníky, kteří nechtějí zažádat o úvěr v bance. Zaměříme se proto na zkvalitňování našich služeb prostřednictvím obchodních zástupců a za několik týdnů již také pomocí digitálních půjček. Mým cílem je, aby Provident zůstal lídrem na trhu nebankovních úvěrů a pro ostatní poskytovatele byl pomyslnou cílovou metou,“ řekl Viktor Boczán ke svému jmenování.

Viktor vystudoval Univerzitu Dunaújváros a získal titul MBA na Korvínově univerzitě v Budapešti. Je ženatý a má dvě děti. Je vášnivým cyklistou, s rodinou se ve volném čase věnuje vodním sportům.

O společnosti Provident Financial

Společnost Provident Financial s.r.o. působí na českém trhu již 20 let a od vstupu na trh poskytla úvěr už miliónu klientů. Za transparentních podmínek nabízí hotovostní i bezhotovostní půjčky, které jsou bezúčelové, bez ručitele a bez skrytých poplatků. V České republice zajišťuje zázemí společnosti 600 zaměstnanců a na 1200 obchodních zástupců. Provident je členem České leasingové a finanční asociace. Díky jasným a férovým smluvním podmínkám se Provident Financial umístil mezi nejlepšími finančními institucemi v Indexu odpovědného úvěrování od neziskové organizace Člověk v tísni.

www.provident.cz

Mezinárodní skupina International Personal Finance (IPF), mateřská společnost českého Providentu, vznikla v roce 2007 oddělením od britské společnosti Provident Financial plc. Ta působí ve Velké Británii již od roku 1880. IPF pod obchodním označením Provident v současnosti působí v 11 zemích světa: v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Litvě, Lotyšsku, Estonsku, Finsku, Španělsku, Austrálii a v Mexiku. Prostřednictvím své sítě 30 000 obchodních zástupců poskytuje služby 2,5 milionům zákazníků a zaměstnává na 6 000 lidí. IPF je kotována na londýnské burze cenných papírů od svého vzniku (IPF.L). www.ipfin.co.uk