Průkopník herního průmyslu Wim Stocks přiletí do Prahy. V STRV bude přednášet o eSportu, jehož zisky mají příští rok přesáhnout 1,5 miliardy dolarů

Praha 24. dubna – Na květnové Silicon Valley Insights, které pořádá STRV, přiletí Wim Stocks, CEO významných herních lig WorldGaming a Collegiate StarLeague. Wim Stocks je bývalým viceprezidentem herního vydavatelství Atari, ikonou ve světě herního sportu, která se podílela na vzniku a propagaci online turnajů, lig a soutěžních eventů. Jaké jsou nejnovější trendy v herní komunitě? Kterým směrem se bude vyvíjet současný trh a bude mít někdy eSport své místo na olympiádě? Na některé z těchto otázek již můžete dostat odpovědi na akci, jež se uskuteční 15. května v technologické společnosti STRV od 18.30 hodin. Po zhruba 90minutové diskuzi a prostoru pro otázky bude následovat afterparty a networking. Vstupenky na SVI, které jsou současně vstupenkou na afterparty, jsou v prodeji na portálu Eventbrite.com.

STRV & Wim Stocks /událost na FB/

Kdy: 15. 5. 2019 od 18.30 hodin

Kde: Kanceláře STRV, Rohanské nábřeží 23, Karlín

Ligy, které Wim Stocks řídí, mají již 2,67 milionu registrovaných hráčů po celém světě, kteří odehráli už přes 7 milionů zápasů a přes 20 tisíc turnajů. Na těchto soutěžích se utkávají hráči z celého světa a střetávají se v celosvětově populárních hrách, jako je Call of Duty, Fortnite, FIFA 19, Counter-Strike, League of Legends, Dota 2, Starcraft 2 další. Stocksovy aktivity v oblasti eSportu začaly již v roce 1990, v době, kdy se cesty interaktivního a online hraní teprve prošlapávaly. Wim Stocks v minulosti vedl jedno z nejvlivnější herních vydavatelství, Atari Inc. Je také COO International eGames Committee & Board of Directors.

Z herního průmyslu se i díky Stocksovu přispění stal za pár dekád fenomén, v němž působí profesionální týmy, které se přípravě na turnaj věnují stejně jako profesionální atleti, a v němž se točí reálné peníze. Odhaduje se, že v roce 2020 by toto odvětví mělo celosvětově přesáhnout obrat přes 1,5 miliardy dolarů. Stejně tak se předpokládá i růst zájmu sponzorů, který by měl ve stejném roce podle očekávání dosáhnout až 655 milionů dolarů. Pro srovnání, za celou více než stoletou existenci NHL dosáhly  za loňskou sezonu v této lize sponzorské příspěvky 559 milionu dolarů.

Silicon Valley Insights je série inspirativních přednášek pro vývojáře i technologické nadšence, které od roku 2015 pořádají vývojáři ze společnosti STRV. Dřívějšími hosty byl například Otto Fabri – tehdy pracující pro Tesla Motors –, americký investor Razmig Hovaghimian nebo Ryan Ogle, CTO seznamovací aplikace Tinder a spoluzakladatel startupu Arimus.

Více o STRV

STRV je jednou z předních českých technologických společností, která se věnuje vývoji mobilních a webových aplikací. Historie společnosti se píše již od roku 2004 a do poloviny roku 2014 působila na trhu pod názvem uLikeIT. Hlavní strategií společnosti, za kterou stojí spoluzakladatelé David Semerád a Lubo Smid, je rapidní růst v USA, kam se vedení společnosti přesunulo roku 2012. Hlavní pobočkou je v současné době Los Angeles, další kanceláře se nacházejí v San Francisku a New Yorku. Nejdůležitější část firmy se ovšem stále nachází v Praze, kde pracuje téměř 150 vývojářů a designérů. Ti aplikace pro americké startupy vyvíjejí, spravují a aktualizují. Strategickým plánem STRV je nadále obsazovat americký trh se zachováním vývojářského centra v České republice, které se bude v následujících měsících rapidně rozšiřovat. V dubnu 2016 se STRV přestěhovalo do nových kanceláří v Karlíně, které firmě nabízejí prostor pro další personální růst.

Mezi nejvýznamnější mobilní aplikace společnosti, se kterými se může český zákazník setkat, patří například Ordr nebo sociální síť Surge. Ze světových referencí stojí za zmínku aplikace pro společnosti Spark Networks, Caviar nebo ClassDojo. Více o společnosti naleznete na www.strv.com.