HP uvádí zbrusu nové tiskárny HP OfficeJet Pro

PRAHA, 25. dubna, 2019 – Společnost HP Inc. představila novou řadu chytrých tiskáren navržených speciálně pro malé firmy. Nové portfolio HP OfficeJet Pro přináší výrazně inteligentnější řešení a vytříbený design, neztratilo přitom nic z výkonu a spolehlivosti typických pro tiskárny HP. Oproti předchozí generaci jsou navíc nové modely o 39 % menší2.

„Tuto řadu jsme navrhli speciálně pro majitele malých firem, v jejichž silách už není pracovat ještě tvrději, ačkoliv je k tomu neustále nutí fakt, že jejich finance, živobytí a duševní rovnováha jsou velmi úzce spojeny s jejich podnikáním,” řekl Robert Šárik, produktový manažer, HP. „Podle více než poloviny z nich se při tom neobejdou bez tiskárny3 – nyní jsme technologii tiskáren HP OfficeJet Pro povýšili na úroveň jejich partnera, který jim pomůže šetřit čas a „mozkovou kapacitu“, aby se mohli více soustředit na rozvoj svého podnikání.“

Řada HP OfficeJet Pro nabídne:

 

  • Úsporu času díky Smart Tasks

 

      • Zbytečné kroky při opakovaných úlohách zmizí díky tzv. Smart Tasks, neboli Inteligentním úlohám (součást aplikace HP Smart), prvnímu mobilnímu řešení v této třídě, které automatizuje skenovací úlohy4. Uživateli pomůže organizovat dokumenty o 50 % rychleji5 a umožní automatický oboustranný tisk a pokročilé skenování do cloudu, emailu i jinam jenom na poklepání, a dokonce i tvorbu editovatelných, prohledávatelných dokumentů na telefonu nebo tiskárně6.

 

  • Svobodu pohybu při práci

 

      • Při práci s dokumenty už nikdy nemusíte sedět přikovaní ke stolu. Umožní to snadný tisk, skenování a kopírování přímo z telefonu prostřednictvím HP Smart7, nejlepší mobilní aplikace pro tisk ve své třídě.

 

  • Posílené zabezpečení, spolehlivé připojení

 

      • Nová řada tiskáren nabídne nejlepší zabezpečení ve své třídě1, které uživateli pomůže ochránit jeho soukromí a udržet si kontrolu. Bezproblémové připojení zaručí Wi-Fi se schopností samoopravy8, díky které se tiskárna po výpadku Wi-Fi sama opětovně připojí do sítě a připraví k použití.
    • Udržitelnost na prvním místě
      • Nový hardware je navržen tak, aby minimalizoval použití elektrické energie, papír pochází ze zodpovědných zdrojů a inkoustové kazety se snadno recyklují9.
      • Řada 9000 je vyrobena z recyklovaných tiskáren a další elektroniky – více než 10 % hmotnosti použitého plastu.

 

  • Praktičnost v detailu

 

    • Jednoduché sejmutí dokumentů ze snímací plochy skeneru zaručí výsuvné sklo (pouze u řady 9000).
    • Nový chytrý výstupní zásobník s kapacitou 250 listů zabraňuje vysypání papíru, pokud je plný (pouze řada 9025).

Více informací o řadě tiskáren HP OfficeJet Pro se dozvíte zde. Fotografie a veškeré další podklady najdete zde.

V létě přibudou i nové laserové tiskárny

HP představilo také nejnovější portfolio laserových tiskáren včetně řad HP Laser, HP Laser MFP, HP Color Laser a HP Color Laser MFP, nejmenší barevné laserové tiskárny ve své třídě na světě. Tiskárny HP Laser 100, HP Laser MFP 130, HP Color Laser 150 a HP Color Laser MFP 170 budou v České republice dostupné od 1. července.

Tato nová série tiskáren představuje dostupná tisková řešení, která se skvěle přizpůsobí pracovnímu stylu malých firem. Navržena byla pro bezproblémový tisk, který zlepší produktivitu a efektivitu a zaneprázdněným podnikatelům ušetří cenný čas.

Cena a dostupnost

Řada HP OfficeJet Pro 9000 (modely 9013 a 9023) bude již od května dostupná u partnerů HP, od 4 499 Kč.

Model HP OfficeJet Pro 8013 bude k dostání u partnerů HP od července za cenu od 2 499 Kč, HP OfficeJet Pro 8023 o měsíc dříve od 2 999 Kč.

O společnosti HP

Společnost HP Inc. vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia počítačů, tiskáren, řešení pro 3D tisk a služeb přinášíme zážitky, které ohromí. Více informací o HP Inc. naleznete na hp.com.

Nejlepší zabezpečení ve své třídě: Při porovnání s většinou konkurenčních spotřebitelských barevných stolních inkoustových all-in-one tiskáren v dané třídě <$299 USD. Studie Keypoint Intelligence – Buyers Lab 2018 zadaná HP založená na průzkumu specifikací, reportů o udržitelnosti a tiskových zpráv vydaných výrobci tiskáren k 12/15/2018 a nepotvrzená laboratorními testy. Podíl na trhu podle zprávy IDC CYQ3 2018 Hardcopy Peripherals Tracker, CYQ3 2018. AiO s nejlepšími bezpečnostními funkcemi ve své třídě podle srovnání zveřejněných vestavěných bezpečnostních funkcí u konkurenčních modelů stejné třídy a charakterizovaných jako zařízení nabízející několikanásobné zabezpečení firemní úrovně, včetně, ale nejen: šifrování na úrovni dat, zařízení, sítě, dokumentu; zabezpečení Wi-Fi firemní úrovně; a zabezpečený tisk. Více detailů se dozvíte na keypointintelligence.com/HPOfficeJetPro.​

2Až o 39 % menší: Menší plocha základny v porovnání pouze s rozměry HP OfficeJet Pro 8720 a interním průzkumem HP uveřejněných specifikací. Rozměry HP OfficeJet Pro 9020 jsou 436,88 x 396,24 x 317,5 mm); HP OfficeJet Pro 8720 měří 500,38 x 530,86 x 340,36 mm.

3Více než polovina malých podnikatelů souhlasí, že by jejich firma nemohla fungovat bez tiskárny: Průzkum HP Small Business Today Survey je globální studie HP Inc. Zpracovala ji firma pro výzkum globálního trhu Edelman Intelligence napříč čtyřmi kontinenty a 10 geografickými oblastmi (USA, Kanada, Čína, Německo, Mexiko, Rusko, Španělsko, Portugalsko, jihovýchodní Asie (Indonésie, Thajsko, Vietnam a Filipíny), Velká Británie a Indie). Práce v terénu probíhala v únoru 2019. Vyzpovídali jsme více než 4300 majitelů malých firem (1-100 zaměstnanců) starších než 18 let.

4První mobilní řešení automatizující skenovací úlohy ve své třídě: V porovnání s většinou konkurenčních spotřebitelských barevných stolních inkoustových all-in-one zařízení ve stejné třídě <$299 USD. Studie Keypoint Intelligence – Buyers Lab 2018 zadaná HP založená na průzkumu specifikací, reportů o udržitelnosti a tiskových zpráv vydaných výrobci tiskáren k 12/15/2018 a nepotvrzená laboratorními testy. Podíl na trhu podle zprávy IDC CYQ3 2018 Hardcopy Peripherals Tracker, CYQ3 2018. Schopnost automatizovat práci definována jako schopnost používat OEM aplikaci pro mobilní tisk pro vytváření vícefázových workflow na mobilním zařízení a vytvořit zástupce jak v aplikaci, tak řídicím panelu tiskárny; a/nebo použít inteligentní funkci Optical Character Recognition pro pojmenování naskenovaného souboru podle několika prvních slov dokumentu. Více detailů najdete na http://www.keypointintelligence.com/HPOfficeJetPro.

5O 50 % rychlejší organizace dokumentů se Smart Tasks: Podle interních testů HP. Odhad průměrného času založený na: 1) aplikaci HP Smart stažené v mobilním zařízení, 2) nastavení zástupce Smart Tasks, 3) skenovacích operacích, s nimiž jsou spojeny více než 2-3 úlohy (skenování do emailu, ukládání a přejmenování, uložení do cloudu atd.). Srovnání průměrné úspory času založené na použití softwaru pro tiskárnu a stolní skener pro dokončení podobných skenovacích úloh. Je nutné stažení aplikace HP Smart a podporovaná tiskárna HP. Více detailů najdete na hp.com/go/mobileprinting

6Nejlepší aplikace pro mobilní tisk ve své třídě: V porovnání s OEM aplikacemi pro mobilní tisk pro většinu nejprodávanějších inkoustových a laserových tiskáren a all-in-one zařízení pro domácnosti a domácí kanceláře, s cenou nižší nebo rovnou $429.99 USD. Podíl na trhu podle zprávy IDC CYQ2 2018 Hardcopy Peripherals Tracker. Prohlášení založené na průzkumu aplikací výrobců tiskáren pro mobilní tisk a testování a studii Keypoint Intelligence – Buyers Lab zadané HP. Viz zpráva ze září 2018 na keypointintelligence.com/HPSmartApp.​

7Úspory na inkoustu: U.S.: Podle ceny měsíčního předplatného s využitím pouze všech stran podle plánu vs. cena za stranu většiny barevných tiskáren na inkoustové kazety <$399. Podíl dodávek nových inkoustových zařízení (<$399) za období 2018Q1 v USA podle závěrečné zprávy IDC 2018Q1. Standardní kazetová cena za stranu od gap intelligence 7/24/18. Kanada: Podle ceny měsíčního předplatného s využitím pouze všech stran podle plánu vs. cena za stranu většiny barevných tiskáren na inkoustové kazety <$399 CAD. Standardní kazetová cena za stranu podle interního průzkumu. Podíl dodávek nových inkoustových zařízení (<$399) za období 2018Q1 v Kanadě podle závěrečné zprávy IDC 2018Q1. ​

8Wi-Fi se schopností samoopravy: Bezdrátový provoz je kompatibilní pouze s 2,4GHz a 5,0GHz provozem. Více najdete na hp.com/go/mobileprinting. Wi-Fi je registrovaná obchodní známka Wi-Fi Alliance®.​

9Udržitelnost: Více informací najdete na hp.com/recycle

Tagged