Home Credit jako první úvěrová společnost umožní svým klientům platit i mobilem

Praha 2. května 2019 – Zákazníci společnosti Home Credit mohou již od 1. května v obchodech, restauracích nebo při nákupu přes internet pohodlně platit ve vybraných e-shopech i svým mobilem, inteligentními hodinkami, či tabletem. Držitelé kreditní karty od Home Creditu si ji jednoduše převedou do digitální podoby v mobilním zařízení, které potom mohou bezpečně používat místo platební karty. Home Credit tak pokračuje v trendu digitalizace svých služeb. Nedávno spustil mobilní aplikaci, která umožňuje užívatelům jednoduchou správu peněz. A aby další krok k digitalizaci byl dostatečně velký, systém nákupní peněženky pro nákup v e-shopech, který v Čechách spustil v loňském květnu, spouští letos i na Slovensku.      

Společnost Home Credit drží krok se světovými trendy a přichází na trh s novinkami, které svým klientům znatelně zpříjemní čerpání úvěrových služeb. Jedná se například o mobilní aplikaci, která představuje možnost jednoduchého sjednání a správy úvěrového účtu. Další novinkou je spuštění možnosti online plateb, které díky spolupráci s GooglePay nahradí uživatelům Androidu platební kartu. V neposlední řadě nabízí Home Credit systém nákupu na splátky do 2 minut a to v mnoha největších českých e-shopech.

Mobilní aplikace

Hlavní myšlenkou je nejen usnadnění sjednání půjčky, a s tím spojená úspora času i maximální komfort, ale také možnost sledování aktuálního čerpání úvěru, díky které má zákazník své finance neustále pod kontrolou. S inovativní aplikací mají klienti v malíku rychlou správu svého úvěrového účtu, který mohou upravovat dle svých finančních možností, ale mohou si nastavit i konkrétní čas pro komunikaci s operátorem a jiné služby.

Platby online prostřednictvím mobilního telefonu.

Již od 1. května mají držitelé kreditní karty od Home Creditu možnost platit kdekoliv v obchodech či restauracích, které mají platební terminál, pomocí svých mobilních telefonů, tabletů či chytrých hodinek. Stejně tak si takto jednoduše mohou vyřídit platby na samoobslužných terminálech umožňujících bezkontaktní platby. Samozřejmostí jsou i nákupy přes internet u obchodníků, kteří akceptují Google Pay a také vybírání hotovosti ze všech bezkontaktních bankomatů. „Zřejmě největší výhodou placení mobilem je jeho jednoduchý, bezpečný, a hlavně komfortní princip. Takto s sebou vůbec nemusíte nosit peněženku či platební kartu nebo si při nakupování online nemusíte sednout k počítači. Nosit s sebou mobil téměř všude je přitom v dnešní době úplnou samozřejmostí. Karta digitalizovaná v mobilu je stejně bezpečná a chráněná jako kterákoliv běžná platební karta,“ dodává vedoucí oddělení kreditních karet společnost Home Credit Alessandro Villa.

Jak na to?

„Kartu v mobilním zařízení mohou zákazníci využívat v mobilních zařízeních s operačním systémem Android 5.0 Lollipop a vyšším, které využívají technologii NFC. Stejně tak je potřeba mít zřízený Google účet, tedy Gmail. V obchodě Google Play si zdarma stáhnete aplikaci Google Pay a nainstalujete si ji do svého mobilu nebo tabletu,“ přibližuje A. Villa.

Kartu v mobilních zařízeních si mohou Češi vytvořit z jakékoliv platební karty, kterou jim Home Credit vydal. Podmínkou je, aby karta byla platná a aktivní. „Pokud už u nás máte úvěrový účet, ale nemáte kartu, můžete si kdykoliv požádat zdarma o její vydání a po její aktivaci si ji můžete zaregistrovat do svých mobilních zařízení. Jednu kartu si můžete registrovat i ve více vašich zařízeních,“ doplnil A. Villa.

Kartou v mobilu, smart hodinkami nebo tabletem můžete platit podobně jako platební kartou. Tedy při transakcích do 500 Kč stačí rozsvítit displej na vašem zařízení. Při sumách vyšších než 500 Kč je už potřebné přednastaveným způsobem odemknout obrazovku telefonu, buď vaším číslem, heslem, gestem nebo otiskem prstu.  

Nákup na splátky do 2 minut pomocí nákupní peněženky

V loňském roce spuštěná služba nákupní peněženka získala značnou oblibu a již ji můžete využívat na mnohých významných českých e-shopech. Společnost Home Credit na zavedení plateb prostřednictvím mobilních zařízení navazuje rozšířením systému nákupní peněženky i na slovenský trh. Služba zatím funguje pro stávající zákazníky Home Creditu, ale do budoucna se počítá s jejím rozšířením.

„Pokud si zákazník vyhlídne na e-shopu například nějaký domácí spotřebič, který by si chtěl pořídit na splátky, stačí, aby si v předvolbě objednávky pomocí systému OneClick zvolil platbu prostřednictvím Home Creditu. Během dvou minut je požadavek o půjčku vyřízen,“ vysvětluje Monika Richterová z Home Creditu.

Které e-shopy například zrychlený nákup na splátky umožňují?

  • www.mall.cz – Mall
  • www.CZC.cz – CZC
  • www.datart.cz – Datart
  • www.asko.cz – Asko
  • www.tsbohemia.cz – T.S.Bohemia
  • www.kasa.cz – Kasa
  • www.electroworld.cz – Electro World
  • www.ceskamincovna.cz – Česká mincovna

Společnost Home Credit a. s., založená v roce 1997, je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování v České republice. Nabízí širokou škálu úvěrových produktů: půjčky v místě prodeje, úvěry na automobily, hotovostní půjčky, kreditní karty a konsolidaci úvěrů. V Česku Home Credit v roce 2018 poskytl úvěry v celkové výši 10,7 miliard Kč. Více na www.homecredit.cz.

Home Credit B. V. (dále jen „HCBV“) je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě (CEE) a Asii. Společnost byla založena v roce 1997 a dceřiné společnosti HCBV působí v České republice, na Slovensku, v Ruské federaci, Bělorusku, Kazachstánu, Číně, Vietnamu, Indii, Indonésii a na Filipínách. Hlavním předmětem podnikání HCBV je poskytování spotřebitelského financování a úvěrů koncovým zákazníkům (nákup zboží na splátky, hotovostní úvěry, revolvingové úvěry, kreditní karty a půjčky na auta). S rozšiřováním působnosti HCBV se přidávají produkty retailového bankovnictví, jako je správa vkladů a nabídka běžných účtů na trzích, kde je držitelem bankovní licence. Celkem 142 650 zaměstnanců obsloužilo v posledním roce 29,9 milionu zákazníků prostřednictvím své rozsáhlé distribuční sítě zahrnující 399 228 prodejních míst, úvěrových kanceláří, poboček a zastoupení na poštách. Celková konsolidovaná aktiva HCBV dosáhla 21,5 miliardy eur k 31. 12. 2017.

Další informace jsou k dispozici na www.homecredit.net.

Největším akcionářem Home Credit B. V. je PPF Group NV s 88,62% podílem. Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a Severní Americe. Skupina spravuje aktiva ve výši téměř 38 miliard eur (k 30. 6. 2018).

Minoritním akcionářem Home Credit B. V. je s podílem 11,38 % EMMA OMEGA LTD, investiční skupina plně vlastněná Jiřím Šmejcem.