Huawei strmě stoupá, za 1. kvartál 2019 vykázal rekordní prodeje smartphonů

Huawei upevnil svoji pozici druhého největšího výrobce smartphonů na globálním trhu a z první trojice byl jedinou společností, které se podle informací Strategy Analytics podařilo navýšit celosvětový tržní podíl.

Podle informací společnosti IDC dodal Huawei za 1. kvartál 2019 celkem 59,1 milionů smartphonů, čímž navýšil svůj celosvětový podíl na trhu na 19 %, což představuje meziroční růst prodeje o 50,3 %. V prvním kvartálu 2018 přitom držel podíl 11,8 % a prodal  39,3 milionu kusů.

Huawei k vynikajícím výsledkům pomohl důraz na inovace. Byl první, kdo představil funkce reverzního bezdrátového nabíjení, umělou inteligenci, pokročilý fotoaparát a další. K dosaženým číslům pomohla i velmi úspěšná řada P30, jejíž prodeje modelů P30 a P30 Pro pokořily rekord v prodejních výsledcích hned v prvním týdnu po uvedení na trh. Poptávka po nich byla oproti sérii P20 dokonce dvojnásobná. Tento trend si série P30 udržuje i nadále. Největší úspěch v Česku slaví model P30, který dosahuje až trojnásobného nárůstu prodejů oproti loňskému modelu P20.