Nová služba O2 Security ochrání mobil i domácnost před hrozbami z internetu

“O2 Security chrání veškerý datový provoz na zařízení zákazníka včetně přenosů na pozadí. V případě hrozby – třeba před vstupem na podvodnou stránku – služba zákazníka upozorní na riziko a vstup na nebezpečné stránky rovnou zablokuje,” popisuje Peter Novák, marketingový manažer fixních produktů v O2, a dodává: “Služba běží na síti O2, takže nezatěžuje koncové zařízení zákazníka.”

O2 Security neustále aktualizuje seznam škodlivých domén z celého světa a blokuje na ně přístup. Zákazníkovi se tak nestane, že by po kliknutí na odkaz v podvodném e-mailu byl přesměrovaný na stránku, kde se útočníci snaží ukrást přístupové údaje k bankovním účtům, profilům na sociálních sítích nebo třeba číslo kreditní karty.

Službu nabízí O2 zákazníkům k Internetu na doma i mobilním tarifům. Mobilní verze stojí 29 korun měsíčně, za 49 korun pak služba ochrání všechna domácí zařízení připojená k pevné síti přes domácí wi-fi: mobily, tablety, notebooky, stolní počítače, chytré televize, spotřebiče i senzory pro chytrou domácnost. O2 Security je kompatibilní se všemi běžnými operačními systémy (Android, iOS, Windows, Linux, MacOS,…). Aktivaci mohou zákazníci provést například v online samoobsluze Moje O2, na zákaznické lince nebo na kterékoli z prodejen.

Po jednoduché aktivaci se zákazníci nemusí o nic starat, vše probíhá automaticky. V případě, že někdo využívá více linek, může ovládat všechny služby přes jeden zákaznický portál a nemusí tak řešit samostatné nastavení pro každou službu zvlášť.

Funkcionality služby O2 Security:

  • Identifikace a blokování škodlivého obsahu
  • Identifikace a blokování škodlivého software
  • Identifikace a blokování phishingových stránek
  • Detekce a blokování účasti na botnet útocích
  • Možnost blacklistingu URL adres
  • Obslužný portál s přehledem o zablokovaných stránkách
  • Možnost zasílání SMS nebo email upozornění při rizikové operaci
  • Možnost zasílání pravidelných týdenních/měsíčních reportů

O2 Security