Na trh vstoupila Nožička, mladší sestra Rybičky

3. 5. 2019 – Nůž s rukojetí ve tvaru dámské nohy patřil mezi tradiční výrobky Mikulášovických nožířských továren už na počátku minulého století. Vzhledem k četným žádostem zákazníků se nyní takzvaná „Nožička“ opět vrací na český i světový trh.

„Mikov Nožičku již vyráběl v devadesátých letech a výrobu ukončil před více než deseti lety. V posledn době jsme však byli stále častěji dotazováni, zda Nožičku znovu nezačneme prodávat, a proto jsme se rozhodli ji opět zařadit do výrobního programu,“ řekl Martin David, obchodní ředitel Mikova.

Zákazníci se tak nyní mohou setkat navenek se stejným nožem jako v minulosti, ovšem s inovovanou konstrukcí, která zajišťuje větší pevnost a odolnost nože. To jistě ocení i turisté, pro které může být střenka ve tvaru Nožičky vítanou inspirací pro zdolávání i náročnějších tras.

„Nožičku jsme nabídli prodejcům již na počátku roku a setkala se s velkým zájmem doma i v zahraničí. První velká objednávka několika stovek kusů okamžitě směřovala do Francie. Je to vlastně taková mladší sestra Rybičky, proto věříme, že naše zákazníky zaujme a udělá jim radost podobně, jako ji dělá Rybička, dodal Martin David.

Mikov je tradičním a největším českým výrobcem všech typů nožů, kancelářské techniky a průmyslových spojovačů, který sídlí v Mikulášovicích, v srdci takzvaného Českého Švýcarska. Na počátku roku 2019 převzal i největšího českého výrobce ručního nářadí Narex Bystřice.

Mezi oblíbené nože z portfolia Mikovu patří vedle zavíracího nože Rybička například vyhazovací nůž Predator, armádní UTON nebo luxusní sada nožů Pocket.  

www.mikov.cz

twitter.com/mikovCZ