Šance na nový začátek pro odsouzené ze Světlé nad Sázavou. Poprvé absolvují Pohovory nanečisto.

V největší ženské věznici České republiky proběhnou v úterý 14.5.2019 vůbec poprvé Pohovory nanečisto. Akce se zúčastní téměř dvacet kandidátek, které budou mít jedinečnou příležitost absolvovat vzorové pracovní setkání se zástupci devíti potenciálních zaměstnavatelů zvučných jmen. Tradiční podporu a nabídku zaměstnání nachází například u společnosti ARRIVA TRANSPORT ČESKÁ REPUBLIKA a.s.

Pohovory nanečisto jsou jedním z projektů RUBIKON Centra, z.ú., jejich cílem je připravit uchazeče, kteří opustí věznici, na skutečný pracovní pohovor. Klienti si mohou natrénovat, jak mluvit o sobě a o své trestní minulosti. Od zkušených personalistů získají následně cennou zpětnou vazbu, která jim usnadní skutečný pracovní pohovor po propuštění z vězení.

Přestože hlavním účelem Pohovorů nanečisto není kandidáty u zúčastněných společností zaměstnat, zkušenost z jiných věznic v rámci projektu ukázala, že již během tréninkového setkání mohou uchazeči potenciální zaměstnavatele zaujmout natolik, že dostanou nabídku zaměstnání ještě před tím, než opustí vězení.

RUBIKON Centrum, z.ú. je nestátní nezisková organizace, která od roku 1994 pomáhá lidem překročit svou trestní minulost. Podporuje je na jejich cestě zpět do společnosti – v získání a udržení práce, v řešení dluhů a odpovědnosti vůči sobě i okolí. V roce 2018 zprostředkoval RUBIKON legální zaměstnání pro 834 klientů, 70 % z nich v zaměstnání pokračovalo po zkušební době. Organizace spolupracuje s téměř 500 zaměstnavateli.

Více na www.rubikoncentrum.cz