EsportsMagazin.cz spouští nový design webu. Připojuje i projekt EsportsTV

Praha, 6. května 2019 – EsportsMagazin.cz ukončil testovací fázi a spouští nový design webu. Jeho cílem je nadále oslovovat odbornou esportovou komunitu i běžné fanoušky profesionálního hraní počítačových her. Kromě tradičního zpravodajství bude EsportsMagazin.cz také informovat o byznysu z oblasti počítačových her (například nová sponzorství či aktuálně podepsané kontrakty hráčů) a zaměří se také na rozhovory s osobnostmi české a slovenské esportové komunity, a to i v rámci nového projektu Esports TV.

Analýza organizace Statista, předpovídá, že letos přesáhne hodnota trhu elektronických sportů 1,1 miliardy amerických dolarů. Oproti roku 2012 se tak jedná o téměř zdesetinásobení. V současné době tak velké investorské skupiny i nejznámější profesionální sportovní kluby zakládají své vlastní sekce zaměřené právě na elektronické sporty. EsportsMagazin.cz proto nabízí nejenom aktuality a výsledky zápasů pro fanoušky, ale zároveň chce pomoci zástupcům firem lépe se zorientovat v tomto odvětví.  

EsportsMagazin.cz založil Jiří Sedláček, který zároveň působí i jako jeho šéfredaktor a dříve pracoval jako marketingový a projektový manažer. Spolu s ním projekt spoluzaložil Michael Chrascina, majitel společnosti Spalex Media. Komunikaci EsportsMagazin.cz povede Martin Roháček, který pomáhá s komunikací nadnárodním technologickým firmám. „Naším cílem není pouze informovat, ale komplexně rozvíjet vztahy mezi profesionálními týmy a společnostmi, které chtějí být na poli esportu vidět. A již dávno to není pouze záležitost technologických firem, ale zájem projevují například také automobilky či podniky zaměřené na logistiku,“ říká Jiří Sedláček.

Z výsledků betaverze webu EsportsMagazin.cz vyplývá, že v české komunitě je velký zájem o kvalitní zpravodajství ze světa esportu, což potvrzují nejenom první reakce čtenářů, ale také uzavřená partnerství se subjekty, které esport v České republice aktivně rozvíjejí, mezi nimi například Esportová studentská asociace.

O Esports Magazínu

EsportsMagazin.cz pravidelně přináší ty nejčerstvější novinky, rozhovory a zajímavosti ze světa esportu. Máme spoustu nápadů a nadšení, to je hlavní důvod, proč jsme začali s tímto webem. Mimo jiné chceme tento nový kulturní trend přinést mezi širší publikum, a proto se snažíme, aby portfolio našich článků bylo co možná největší. Týdně se můžete těšit na velké množství informací, díky kterým si můžete rozšířit podvědomí o aktuálním dění.

Webové stránky: www.esportsmagazin.cz

Facebook: https://www.facebook.com/esportsmagazin.cz/