Lékárna.cz: Podporujeme inovace i život na Zemi

Chrudim, 6. května 2019 – Lékárna.cz jako první prodejce v ČR vůbec uvedla na český trh novinku z laboratoře českých vědců a české kosmetické firmy. Na tomto českém e-shopu lze totiž od dnešního dne (6.5.t.r.) koupit první opalovací krém s přírodním UV filtrem. „Podali jsme pomocnou ruku inovaci, která ulehčí životnímu prostředí – jako jediní prodáváme novinku z českých laboratoří, opalovací krém s přírodním UV filtrem. Je chemie prostý, takže neznečistí moře, rybníky ani odpadní vody, neohrozí živočichy ani lidi. Jsem si jistý, že zastánce zdravého životního prostředí tahle novinka nadchne a věřím, že si najde své zastánce hlavně díky chvályhodné snaze o šetrný přístup k životu na Zemi,“ představuje Karel Klodner, výkonný ředitel e-shopu, opalovací krém ostravské kosmetické firmy Nafigate Cosmetics a aktuální novinku v nabídce Lékárna.cz.

Odhaduje se, že z lidské pokožky se každoročně uvolní až 14 tun opalovacích emulzí, které skončí v oceánech. Jsou to většinou krémy s chemickými filtry, které následně škodí mořskému ekosystému. „Inovaci v podobě přírodního polymeru v opalovacím krému jsme prostě museli a chtěli podpořit, je to krok správným směrem, ke zdraví lidí i planety,“ dodává Karel Klodner z Lékárna.cz.

Na výrobě ekologicky šetrného opalovacího krému se kromě Nafigate Cosmetics a VUT podílely ještě společnosti Nafigate Corporation a Chemservis.

Roli UV filtru v novém opalovacím krému adekvátně plní přírodní polymer P3HB, který  chrání pokožku před UVA i UVB paprsky, a navíc účinkuje hned po aplikaci. Protože je takzvaně biokompatibilní,  neškodí člověku ani přírodě. Opalovací krémy s chemickými UV filtry naopak podle výzkumů škodí lidem i zvířatům, syntetické filtry mohou u člověka vyvolat alergickou reakci a hormonální změny, u zvířat dokonce změnu pohlaví nebo genetické mutace. Havaj a Palau jsou první státy, které používání chemických opalovacích přípravků zakázaly, především kvůli ochraně korálových útesů.

O Lékárna.cz

Lékárna.cz se sídlem v Chrudimi je lídrem internetového trhu v oblasti lékárenského volně prodejného sortimentu, její sortiment ale přesahuje tuto kategorii a stále se rozšiřuje. Má 20 let zkušeností v oboru, špičkové logistické zázemí a koncovým zákazníkům poskytuje komfortní a spolehlivé služby včetně odborných konzultací. Získala Cenu kvality v anketě ShopRoku 2017, dlouhodobě se v ní ale umisťuje na předních místech. Provozovatelem Lékárna.cz je společnost Pears Health Cyber, která dále poskytuje konzultační služby v oblasti digitálního marketingu a edukační aktivity pro odbornou veřejnost i pacienty.