Hravé sledování zásilky od Pilulka.cz lidem šetří čas

Zákazníci Pilulka.cz nyní mohou živě sledovat pohyb své zásilky v mapě. Služba je nově součástí mobilní aplikace pro telefony Android a iOS. Pokud si zákazníci nechají doručit objednávku vlastní přepravou Pilulka.cz, vidí přesně, kde se šofér s vozem nachází.

“Vlastně jsme překvapeni, že přepravní služby tuto možnost již dávno nenabízí. U taxislužeb jsme na ni jako zákazníci zvyklí. Několik desítek minut před doručením nyní můžete také u nás sledovat na mapě, kde přesně se nachází auto s vaší zásilkou z Pilulky. Je to intuitivní, hravé, ale hlavně velmi efektivní. Během pilotního projektu se předávání zásilek zrychlilo až o několik minut,” říká Tomáš Záruba, produktový manažer Pilulka.cz. Je podle něj jasně vidět, že lidé znalost polohy vozu využijí například k tomu, aby již čekali před domem, často rovnou míří do práce nebo třeba na nákup. Významně tak šetří čas.

Z pohledu zákazníka zdánlivě jednoduchý krok je postaven na vlastním softwaru, který řídí trasování přepravy a využívá GPS modul každého vozidla Pilulka.cz. Data se pak živě přenášejí do Pilulka Aplikace v mobilech zákazníků.

Vlastní přepravu nabízí Pilulka.cz už od roku 2016. Byla jedním z prvních eshopů, který s vlastí flotilou vozidel přišel. V současné době společnost doručuje okolo 70 % zásilek v Praze a okolí právě Pilulka Auty a podíl tohoto způsoby dopravy neustále roste. Dlouhodobě je největší zájem o ranní doručení, nejméně využívané je doručení ve večerních hodinách a nejméně oblíbený čas z celého týdne je páteční večer.

“Ze statistik vidíme, že kdo jednou zkusil Pilulka Auto, v následujícím nákupu volil téměř vždy znovu tuto přepravu. Všichni řidiči jsou našimi zaměstnanci a jejich cílem není pouze doručit balíček, ale prezentovat firmu a její hodnoty. Jelikož mezi naše zákazníky patří často matky na mateřské nebo důchodci, cílem je maximálně vyhovět potřebám konkrétního zákazníka. Sám si například vybírá, kdy přesně mu zásilku přivezeme,” doplňuje Tomáš Záruba.

Trasování přepravy má ještě další efekt. Díky optimalizaci trasování Pilulka výrazně šetří najeté kilometry. “Všechny zásilky Pilulka Auto jsou také doručovány v recyklovatelných taškách a celá flotila přechází na CNG. Rádi bychom přešli i na plně elektrická vozidla, zatím ale hledáme takové, které by splňovalo naše požadavky,” dodává Kateřina Schotliová, tisková mluvčí společnosti Pilulka.cz.

—–

Skupina Pilulka působí na českém, slovenském a rumunském trhu od roku 2013 a v současnosti provozuje 125 růžových Pilulka Lékáren společně s internetovými lékárnami Pilulka.cz, Pilulka.sk a Pilulka.ro. Společnost zaměstnává přes 380 lidí, převážně se zdravotnickým vzděláním. Je majoritně vlastněna českými fyzickými osobami, které se aktivně podílejí na jejím řízení.

Pilulka v roce 2017 získala ocenění APEK E-commerce Awards 2017 za nejvíce inovativní a originální internetový obchod. V 2017 získala Pilulka 1. místo v regionu CEE v kategorii vycházejících hvězd Rising Star a v roce 2018 získala 5. místo v hlavní kategorii ve střední a východní Evropě v soutěži Deloitte CE Technology Fast 50.