Německá rádia RTL používají pro řízení projektů a docházku český Easy Project

RTL Radio Center Berlin využívá nástroj Resource management pro kontrolu vytíženosti zdrojů a timesheety. Německo je pro Easy Project nejsilnější trh.

Praha 7. května 2019 – Populární německá rozhlasová stanice RTL Radio Berlin používá pro řízení projektů a kontrolu docházky český online nástroj pro projektový management Easy Project. Řešení od tuzemské společnosti Easy Software zvítězilo v konkurenci dalších globálních značek zejména díky nabídce komplexního řešení kontroly vytíženosti zdrojů a výkazů práce, vysvětlil Ondřej Šťovíček, produktový ředitel společnosti Easy Software.

„V RTL Radio Berlín používáme Easy Project na vytížení zdrojů (Resource management), který je propojen s docházkou. Řídíme s ním všechny IT a software projekty a používáme ho i na Help Desk. Vybrali jsme si ho pro jeho komplexnost – je to skvělé “all-in-one” řešení”,“ popsal Timo Muller, CIO společnosti RTL Radio Deutschland GmbH.

Německo je pro Easy Software vůbec nejsilnějším trhem. V roce 2018 zde dosáhl největšího obratu a německý trh tak poprvé předstihl český, když vykázal podíl 17 % (Česká republika se na loňském celkovém obratu společnosti Easy Software ve výši 137,5 milionů korun podílela 16 %). „I v letošním roce očekáváme, že největší obraty budeme mít v Německu. Tamní trh je výrazně větší a cítíme zde další potenciál růstu,“ říká obchodní ředitel Easy Software Jaroslav Lizner.

Společnost v Německu působí prostřednictvím distribučních partnerů, uvažuje však o vlastních obchodnících a výhledově o založení pobočky v Berlíně. Obdobnou pobočku má nyní Easy Software v Maďarsku a firma je zastoupena také v brazilském Sao Paulu. Ve střednědobém horizontu plánuje pobočku rovněž v japonské metropoli Tokiu.

O společnosti Easy Software

Společnost Easy Software patří mezi největší programátorské domy postavené na open source platformě Redmine v České republice. Na trhu působí od roku 2007. Dodává řešení jak pro české firemní zákazníky, jako jsou Česká televize, Sazka či PPF, tak pro klienty v Německu, Velké Británii a Evropské unii obecně. Silnou základnu klientů má také v Japonsku a v USA. Easy Software je tvůrcem nejsilnějšího českého řešení pro projektový management Easy Project (www.easyproject.cz), které využívá na 3 000 firemních a statisíce dalších uživatelů. Easy Project představuje komplexní systém pro projektový management, který kombinuje klasické a agilní metody projektového řízení. Easy Project mimo jiné vyniká snadným propojením s dalšími firemními systémy a software.