Alza.cz fandí hokeji, zítra otevře na Showroomu v Holešovicích unikátní SENSE ARENU

Praha, 9. 5. 2019 – Alza.cz fandí sportu a v rámci blížícího se Mistrovství světa v ledním hokeji přináší všem nadšencům spoustu zážitků nejen v ČR, ale i na Slovensku. V Čechách budou mít fanoušci možnost zdarma otestovat své hokejové myšlení Hockey Sense v unikátní tréninkové platformě SENSE ARENA, která bude historicky poprvé
pro veřejnost vystavena v ČR přímo v pražském AlzaShowroomu v Holešovicích. Bratislavský Showroom pak uspořádá ve spolupráci se společností Microsoft hned dva víkendové herní turnaje v hokeji.

Alza.cz ve spolupráci se Sense Arena vytvoří během dnešní noci přímo na AlzaShowroomu v Holešovicích unikátní virtuální hokejový trenažér. Jde o profesionální tréninkový nástroj, který díky headsetu VR HTC Vive Pro, speciálně upravené hokejky pro použití ve virtuální realitě a sérii propracovaných cvičení umožňuje rozvíjet herní a kognitivní dovednosti hráče. Hrací plocha s umělým ledem a mantinely o rozloze 6x4m bude fanouškům ledního hokeje k dispozici zcela zdarma v termínu 10. – 26. 5. 2019. Vybraná cvičení jsou vhodná pro všechny zájemce starší 14 let.

„Alza je plná nadšenců do sportu i technologií. Díky Sense Areně založené na platformě HTC Vive Pro si každý fanoušek může přijít vyzkoušet obojí najednou – hokejovou inteligenci mohou mladí sportovci otestovat při 10minutové diagnostice. Každý absolvent tréninku pak získá své výsledky v podobě vysvědčení ihned na místě – obratem tak zjistí, jak si na hokejovém kolbišti vede,“ uvedl Petr Bena, obchodní ředitel Alza.cz.

Aplikace virtuální reality do vzdělávání a tréninku se ukázaly být jedním z nejúspěšnějších případů
v rámci širokého portfolia nasazení VR a my jsme rádi, že ji můžeme ukázat i hokejistům v Čechách. Zájemce o vyzkoušení Sense Arena čeká v době trvání MS ale celá řada dalších doprovodných akcí. Každý den budeme soutěžit o podepsanou repliku reprezentačního dresu Davida, řešíme návštěvu hráčů extraligových týmů a mnohé další,“ uvedl Daniel Beneš, Sales Director Europe Sense Arena.

Alza také v nejbližších týdnech začne exkluzivně nabízet tuto virtuální hokejovou lahůdku
v unikátní kompletní sestavě. Starter Kit s názvem Sense Arena Case Pro Starter Kit  bude obsahovat vše pro domácí použití: hokejový trenažér, který obsahuje speciálně upravený počítač se softwarem, HTC VR set, speciální hokejku a licenci na 6 měsíců. To vše zabaleno do praktického mobilního kufru. Hokejoví nadšenci i kluby tak budou moci dovednosti otestovat a zlepšovat i v zázemí domova či svého sportovního klubu, podobně jako např. kluby Washington Little Caps, Colorado Springs Tigers nebo East Coast Wizards. Nyní je produkt ve fázi těšíme se, cena bude stanovena rovněž v nejbližších týdnech.

Akce na Slovensku poběží o víkendech 11. – 12. 5. a 18. – 19. 5. a soutěžit se bude o titul nejlepších hráčů ve hře NHL19. Kromě atraktivních cen se bude na konzolích Xbox One bojovat i o medaile a speciálně vyrobené plakety, které budou pro každého vítěze personifikované. V Košicích přímo na prodejně pak bude možnost vyzkoušet si nejnovější herní simulaci NHL.

Více informací k eventru v ČR zde: https://www.alza.cz/sense-arena a zde https://www.alza.cz/sense-arena-case-pro-starter-kit-d5599532.htm

Více informací k akci na Slovensku zde: www.alza.sk/stan-sa-majstrom-v-nhl19-sz12940.htm nebo www.facebook.com/events/327677677882006/.