#INSTAXMYLIFE – vystavující a doprovodný program

Praha, 9. května 2019 – Společnost FUJIFILM uspořádá v pražské galerii Czech Photo Centre první výstavu instax fotografií s názvem #INSTAXMYLIFE. Její veřejná vernisáž proběhne 14. května a celá výstava potrvá až do 9. června 2019. Na výstavě se představí šest fotografických projektů českých fotografů a content creatorů. #INSTAXMYLIFE zároveň představí tři projekty instax nadšenců, které byly vybrány z otevřené veřejné soutěže OPEN CALL o kreativní instax projekt.

První instax výstava bude prezentovat v prostorách galerie Czech Photo Centre osobní projekty známých českých fotografů, blogerů a kreativních tvůrců, kteří již s instaxem mají určité zkušenosti a je tak nějakým způsobem součástí jejich života. Kdo jsou vystavující?

Fotograf Dan Vojtěch používá instax na svých cestách po světě a zachycuje vše kolem sebe a z fotek vytváří koláže. „Můžete je posuzovat jako jednotlivé snímky, mini koláže v jedné velké, anebo jako celek. Stejně jako hodiny, dny nebo týdny vaší cesty. Na instantním materiálu se mi nejvíce líbí snadnost použití a naprostá jedinečnost snímku.“
Herečka Andrea Růžičková Kerestešová je také vynikající fotografkou, která zachycuje obyčejnosti každodenního života. „Snažím se zachytit lidi v jejich přirozenosti a čistotě.“ Na #instaxmylife představí Andrea soubor s názvem Obyčejnosti, ve kterém zaznamenává zdánlivě obyčejné chvíle každodenního života.
Fotograf Martin Faltejsek se ve své tvorbě věnuje převážně nevšedním autoportrétům, které na vás zapůsobí jako málokteré jiné. Plejády je název Martinova instax projektu, který je pohledem do soukromí svého i jeho nejbližších přátel. Zamysleli jste se někdy i vy nad tím, kolik doopravdických přátel máte kolem sebe?
Eliška Podzimková je  animátorka, ilustrátorka, fotografka a umělkyně všeho druhu, která má na svědomí např. spot pro Jamieho Olivera nebo obsazení titulní stránky newyorského deníku Metro. Eliška připravila pro #instaxmylife velkoformátovou instalaci se svým nezaměnitelným rukopisem a zamyšlením se nad bytím člověka sám sebou.
Travel blogerka a YouTuberka Veronika Šubrtová, kterou najdete na sociálních sítích pod profilem @_weef_, se řídí heslem „míň věcí, víc zážitků“. Vydala se do Bangladéše s neziskovou organizací ADRA, která staví školy pro místní lidi. V Bangladéši poprvé navštívila slum, jezdila šílenou dopravou na rikše, málem omdlela smradem na skládce s odpadem, nosila vypálené cihly, jedla spoustu druhů banánů, procházela se mezi rýžovými políčky a bavila se s úžasnými lidmi. To všechno zaznamenala na instax.
Lucie Robinson je světoznámá portrétní, módní a umělecká fotografka, která cestuje po celém světě a je k nezastavení. Zhruba třetinu roku pravidelně tráví v zahraničí kombinací práce a osobních cestovních deníků. Baví se kombinací estetiky a vzrušujícího detailu. Ve své sérii “Wasted images” zkoumá možnosti alternativního přístupu k portrétu i fyzickému zpracování média.

Výstava ukáže nekonečné možnosti, jak zpracovat instax fotografie. Okamžitá fotografie není jen o zachycení momentu na svatbě nebo na cestách a nalepení do alba, ale také o vytváření vlastních osobních projektů a kreativní prezentaci fotek, od zaplnění celé zdi nebo poskládaného obrazce, až po vytváření prostorové instalace. Fotoaparáty instax už nyní nabízí různé kreativní režimy focení nebo barevné filtry, se kterými se dají a vytvořit zajímavé a neopakovatelné fotografie. Můžete si vybrat z fotoaparátů s analogovým nebo digitálním zpracováním fotografie s možností úprav před vytisknutím anebo využít instax tiskárny ve spojení s vaším chytrým telefonem nebo fotoaparátem FUJIFILM.

Wonder Photo Shop pro kreativní duše

V ateliérové části prostor Czech Photo Centra vznikne také koncept Wonder Photo Shop, inspirativní a interaktivní část, která nabádá ke kreativitě a tvoření. Najdete v něm inspiraci, jak využít instax fotky na různé akce, oslavy, při cestování nebo do běžného života. Nechte se inspirovat a vytvořte si svoje vlastní album, dárek pro nejbližší nebo vlastní projekt přímo na místě. Zasedněte k workshopovému stolu, využijte instax Share tiskárny nebo fotoaparáty a tvořte, anebo se zúčastněte jednoho z našich víkendových workshopů:

Sobota 18.5.  – Scrapbookingové workshopy s Papero Amo

  • Víte, co všechno si můžete vyrobit s Instax fotkami? Přihlaste se na papírový workshop, kde vás naučíme vyrábět tři kouzelné vychytávky. Budeme stříhat, skládat a lepit a používat u toho krásné papíry, samolepky a ozdoby. A samozřejmě použijeme Instax fotky, které si na místě vytisknete ze svého telefonu na instax tiskárnách. Kurz bude trvat 2 hodiny a jeho cena je 490 Kč.

Neděle 19.5. – Otevřený workshop

  • Otevřený workshop bude probíhat od 11 do 18 hodin v prostorách ateliéru Czech Photo Centre. Načerpejte inspiraci a vyrobte si vlastní album, magnet na zeď nebo třeba pohlednici. Díky tiskárně instax Share, která pro vás bude připravená, si vytisknete vaše fotky z telefonu.

Sobota 1.6. – Den dětí, workshopy nejen pro malé

  • Den dětí se musí oslavit. Děti instax milují a proto si v našem Wonder Photo Shopu mohou vytvořit vlastní omalovánky nebo obrázek na zeď. Nejen děti ocení tvořivost, a proto budou tiskárny a instaxy k dispozici i pro rodiče.

Neděle 2.6. – Otevřený workshop

  • Otevřený workshop bude probíhat od 11 do 18 hodin v prostorách ateliéru Czech Photo Centre. Načerpejte inspiraci a vyrobte si vlastní album, magnet na zeď nebo třeba pohlednici. Díky tiskárně instax Share, která pro vás bude připravená, si vytisknete vaše fotky z telefonu.

Instaxy za speciální ceny

Na místě budete mít možnost zakoupit instax fotoaparáty, instax Share tiskárny, filmy a také instax příslušenství nejen na scrapbooking za speciální ceny.

Pro více informací sledujte událost na Facebooku https://bit.ly/2H58PFE nebo web www.instax.cz.

Vernisáž výstavy: úterý 14. května 2019 od 18h

Datum trvání výstavy: 15. května – 9. června 2019

CZECH PHOTO CENTRE

Seydlerova 4, Praha 5 – Stodůlky (metro Nové Butovice)

Otevírací doba: PONDĚLÍ zavřeno, ÚTERÝ-PÁTEK 11:00-18:00, SOBOTA-NEDĚLE 10:00-18:00

Vstupné: 80 Kč, snížené 40 Kč.