Prague Paddle Fest: Vltavu v červenci poprvé rozbouří unikátní paddleboardový závod ze série Euro Tour 2019!

Přímo v centru hlavního města, s výhledem na Pražský hrad, Kampu, Karlův most… obloukem kolem Střeleckého ostrova, se během 5., 6. a 7. července 2019 odehraje na vlnách Vltavy vůbec první oficiální Prague Paddle Race jakožto součást desátého ročníku největší evropské série Euro Tour! Závody Elite i Pro-Am a paddleboardové nadšence doprovodí bohatý program pro celou rodinu a motivací pro vítěze bude v kategoriích pro muže i ženy Prize Money 4500 EUR! Prague Paddle Race pojede na 200 registrovaných závodníků a fandit jim i podlehnout kouzlu paddleboardingu můžete ze Střeleckého ostrova i vy!

Již v pátek 5. 7. proběhnou registrace k závodům Pro-Am i elitní závodníky, všichni se seznámí s místem konání závodu a chybět nesmí ani welcome drink. Velkým zážitkem pak bude spanilá paddleboardová jízda během západu slunce.

V sobotu 6. 7. můžete děti přihlásit na workshop paddleboardingu a dopřát jim projížďku na paddleboardu zdarma. Pro ženy je připravený fitness workshop na paddleboardu, dojde na testování nejrůznějších značek prken i na Pro-Am závody nebo charitativní závody.

Neděle 7. 7. bude patřit hlavnímu Euro Tour závodu, vyhlášení vítězů i dalšímu doprovodnému programu, jehož konec se předpokládá v odpoledních hodinách.

Po celý víkend pak bude k dispozici odpovídající zázemí, vynikající občerstvení včetně vegetariánských a veganských specialit. Přijďte i vy zažít kus fantastické atmosféry a poznat stand up paddleboarding zblízka. Stojí to totiž za to…

Více informací na www.praguepaddlefest.cz.

Jak se zrodil paddleboarding?

Paddleboarding neboli oficiálně Stand Up Paddleboarding (pádlování na prkně ve stoje) už dávno není jen sport přímořských rezortů. Zrodil se sice stejně jako surfování už ve 40. letech 20. století na plážích Havaje, ale plavit se na nafukovacím prkně už dávno můžete i u nás. V České republice zaštiťuje tento sport Česká Federace Stand Up Paddle (ČFSUP) a paddleboarding se stává rok od roku oblíbenější. Je totiž vhodný pro všechny věkové i váhové kategorie. Zvládají ho pětileté děti stejně jako tátové od rodin. Nevyžaduje žádnou zvláštní přípravu, jen trochu trpělivosti při nácviku stání
i prvních pokusů o pádlování. A samozřejmě, také vhodné prkno. Závodní bývají úzká, 21 až 23 palců, pro pádlování ve volném čase a pro začátečníky se pak hodí široká 30 až 32 palců. V závislosti na věku i váze jezdce se pak liší v nosnosti, tzv. výtlaku prkna (čím těžší jezdec, tím větší výtlak je potřeba).
A zábavy s ním zažít můžete opravdu hodně. Dá se na něm jen rekreačně pádlovat, vyčistit si hlavu
i amatérsky závodit. Je možné díky němu rybařit a velkým hitem je cvičení jógy na paddleboardu. Složený v batohu přitom v případě těch nejmodernějších konstrukcí váží jen něco kolem 8 kilogramů, a nafouknout jej je otázkou několika minut. To vše dělá z paddleboardu ideálního společníka na léto, pro jednotlivce i celou rodinu. Další podrobnosti najdete na www.paddleboardguru.cz.

AQUAMARINA DEMO TOUR 2019: Vyzkoušejte si paddleboard i vy!

Pokud si zatím nedokážete moc představit, co paddleboard umí nebo jestli se bude hodit právě pro vás, nenechte si ujít další velkou akci: AQUAMARINA DEMO TOUR 2019. Ta začne již během května
a června na mnoha místech ČR a SR a přiveze s sebou možnost poznat paddleboarding zblízka, prkna si zdarma vyzkoušet, nechat si poradit s jejich nákupem nebo zjistit, kde všude si můžete kvalitní prkna na paddleboarding půjčit nejen během letních prázdnin. Jen namátkou, AQUAMARINA
DEMO TOUR 2019 potkáte 4. a 5. května v Nymburku, 18. a 19. května na vodní nádrži Seč nebo
1. a 2. června na Máchově jezeře. Datumy a místa ale stále přibývají, pokračovat se bude až do září! Podrobnosti najdete na www.aquamarina-tour.cz.