Co nejčastěji řeší projektoví manažeři v cloudu? Rozpočty, Gantt, výkazy práce a řízení zdrojů

Easy Software zveřejňuje unikátní data o chování uživatelů svého nástroje  pro projektové řízení Easy Project Cloud.

Praha 10. května 2019 – Jaké funkce u nástrojů pro projektové řízení nejčastěji používají projektoví manažeři středních a velkých firem? Společnost Easy Software, dodavatel nejsilnějšího tuzemského řešení pro projektové řízení Easy Project, zveřejnila statistiku používání rozšiřujících funkcí svojí služby Easy Project Cloud. Z ní vyplývá, že takřka pětinu (18,17 %) každodenních úkonů směřují projektoví manažeři ke správě rozpočtů projektů a osminu pak věnují sledování Ganttu (13,99 %). Pro analýzu firma použila týdenní data z letošního března za všechny trhy, na nichž působí.

Ganttův diagram se využívá při řízení projektů pro grafické znázornění naplánování posloupnosti činností v čase. Mezi projektovými manažery je tato vizuální pomůcka velmi oblíbená. „K nejčastěji používaným funkcím Easy Projectu patří také timesheety s vykazováním práce zaměstnanců a Resource Management, tedy řízení zdrojů,“ říká Ondřej Šťovíček, produktový ředitel společnosti Easy Software. Výkazy práce představují přes 11 % každodenních úkonů manažerů v Easy Projectu, řízení zdrojů pak více než 10 %.

Statistika představuje průměrný denní počet zhlédnutých stran u jednotlivých funkcí Easy Projectu. “Pro projektové manažery je v dnešní době kromě obvyklého plánování také velmi důležité sledovat i ekonomiku projektu,” říká Ondřej Šťovíček. Přesná data a podíly jednotlivých funkcí Easy Projectu přinášíme v tabulce výše.

Easy Project patří mezi nejpoužívanější řešení projektového managementu na českém trhu a daří se mu také v zahraničí. Letošní verze, již Easy Software uvedl na trh v uplynulých dnech, nově nabízí monitoring projektů v reálném čase včetně možnosti sledování jejich rozpočtů a efektivity, rozšířené vytížení zdrojů pro jednodušší využívání kapacit či Lite verzi pro snadný onboarding.

O společnosti Easy Software

Společnost Easy Software patří mezi největší programátorské domy postavené na open source platformě Redmine v České republice. Na trhu působí od roku 2007. Dodává řešení jak pro české firemní zákazníky, jako jsou Česká televize, Sazka či PPF, tak pro klienty v Německu, Velké Británii a Evropské unii obecně. Silnou základnu klientů má také v Japonsku a v USA. Easy Software je tvůrcem nejsilnějšího českého řešení pro projektový management Easy Project (www.easyproject.cz), které využívá na 3 000 firemních a statisíce dalších uživatelů. Easy Project představuje komplexní systém pro projektový management, který kombinuje klasické a agilní metody projektového řízení. Easy Project mimo jiné vyniká snadným propojením s dalšími firemními systémy a software.