Nadace Naše dítě a ROSSMANN pošle 250 znevýhodněných dětí k moři

Letošní 10. ročník charitativního projektu Dejme úsměv dětem společnosti ROSSMANN a Nadace Naše dítě je slavnostně zahájen! Svou přítomností zahajovací akci už tradičně zaštítil Dominik Hašek, zúčastnila se také Heidi Janků. Letos projekt podpoří sociálně znevýhodněné děti z celé České republiky. Díky zákazníkům sítě drogerií ROSSMANN pojede zdarma celkem 250 dětí i s doprovody na týdenní pobyt k moři do Itálie.

Přispět ke splnění 250 dětských snů o cestě k moři může každý, kdo se do letošní kampaně zapojí. Charitativní prodejní týden letos probíhá právě tento týden, od 13. do 17. května. Pouze v těchto dnech můžete ve všech prodejnách drogerie ROSSMANN na území České republiky nakoupit produkty označené logem kampaně (smajlík). Celá částka z těchto produktů (vyjma DPH) bude tak jako v minulých letech věnována Nadaci Naše dítě, která ve spolupráci s cestovní kanceláří Čedok zajistí zájezd pro 250 dětí znevýhodněných chudobou k moři.

Cílovou skupinou projektu jsou děti, které u moře ještě nikdy nebyly a které znevýhodňuje tzv. neviditelný handicap chudoby. Proto byly vybrány děti z dětských domovů ze sociálně vyloučených lokalit ČR, např. ze severozápadu Čech, kde chudobou trpí 4x více lidí než v bohatších krajích ČR, dále děti, které žijí se single rodiči na hranici ekonomického minima, děti z pěstounských rodin nebo rodiny s vícerčaty, které také bojují s náročnou péčí o děti a finanční situací. K moři pojedou také děti s tělesným a mentálním handicapem.

Co radí dětem legendární český hokejový brankář a tvář kampaně Dominik Hašek, aby si na své první cestě k moři nejvíce užily? „Myslím, že na pláži, ve vodě a vlastně i v hotelu je aktivit hodně! Dětem to určitě rozšíří obzory a pravděpodobně to i prospěje jejich sebevědomí. Je to pro ně krásná motivace do budoucna. Také jsme se s bráchou na první cestu k moři moc těšili. Jeli jsme tenkrát do tehdejšího Východního Německa. Člověk na to nikdy nezapomene. Přeji dětem, aby si se svými přáteli
a doprovodem užily co nejvíce krásných zážitků!“

Prázdniny si děti užijí v resortu Villagio Bella Italia přímo na písečné pláži Jaderského moře. Díky daru společnosti ROSSMANN bude zajištěna pro všechny zúčastněné kromě cesty a ubytování také plná penze, pitný režim, cestovní pojištění a všichni účastníci dostanou na cestu plážovou tašku se sadou opalovacích krémů SunOzon. První autobusy s dětmi odjedou k moři symbolicky 1. června.

Kampaň Dejme úsměv dětem je dlouhodobě zaměřena na pomoc handicapovaným dětem v České republice. Za devět let společného působení bylo ve prospěch dětí přerozděleno více než 50 milionů korun.

Další informace o kampani můžete sledovat na webu Nadace Naše dítě a sociálních sítích.

www.nasedite.cz

https://www.facebook.com/events/2274855839237665/

Novinářům lze zprostředkovat rozhovor s některými účastníky zájezdu, například pěstounskou rodinou s osmi dětmi, rodinou s vícerčaty (trojčaty, dvakrát dvojčaty apod.).