Obrat z realitních obchodů Broker Consulting meziročně rostl o 61 %

Praha 14. května 2018 – Obrat z uskutečněných obchodů realitních služeb Broker Consulting, která poskytuje zároveň i finanční služby, v porovnání prvního čtvrtletí 2018 a 2019 vzrostl o 61 procent. Broker Consulting tak jde proti vývoji současného trhu realitního zprostředkování, který zažívá zpomalení a stagnuje.  

„Důvodem, proč zásadně nepociťujeme ochlazení zájmu o realitní služby, s kterým se potýká trh, je právě poskytování realitních a finančních služeb pod jednou střechou. Náš koncept stojí na třech silných pilířích, které výrazně snižují obchodní riziko, jež hrozí při zaměření na jednooborové podnikání, tedy například pouze na reality,“ vysvětluje Jan Lener, ředitel komunikace a PR Broker Consulting.

Výhodou společných realitních a finančních služeb je propojení prodejců nemovitostí na jedné straně (klienti realitních služeb) a kupců na straně druhé (klienti finančních služeb), což vede k rychlejšímu prodeji nemovitosti.

Jan Lener doplňuje: „Díky finančním službám také velmi rychle zjistíme, zda zájemce – kupec získá potřebný úvěr na financování nemovitosti, u jaké banky a v jaké výši. Součástí našich finančních a realitních služeb je i komplexní administrativní a právní servis včetně úschovy peněz. Kupec ani prodávající tak nemusí samostatně řešit služby advokáta či notáře a obávat se případné zpronevěry.“

Realitní obchody tvořily v roce 2018 z hlediska smluv zhruba 2 % podílu, ale téměř 10 % obratu z hlavní činnosti, který celkově za loňský rok v realitních obchodech přesáhl 116 milionů korun. Broker Consulting zprostředkoval prodej nemovitostí v celkovém objemu jejich prodejních cen přesahující 2,67 miliardy korun a pronájmy nemovitostí v objemu 4,33 milionu korun celkových ročních nájmů. K růstu v realitách přispělo zkvalitnění služeb, rozšíření obchodních míst, na nichž Broker Consulting poskytuje realitní a finanční služby a které zahrnují na 44 OK POINTů a další více než stovku kanceláří a klientských center, a také rozšíření spolupráce s developery.

„Že jdeme proti současnému vývoji trhu, dokumentuje to, že na ročním horizontu vykazujeme zhruba 17procentní nárůst inzerovaných nemovitostí, zatímco většině realitních kanceláří objem nabídek za stejné období výrazně poklesl,“ poukazuje Lener. „K růstu v realitách přispělo i to, že Broker Consulting se jako jeden z mála stal spolehlivým partnerem řady developerských projektů, které má v exkluzivní nabídce. Kromě zajištění financování jim poskytujeme kompletní služby včetně marketingu, právní podpory a celkového prodeje,“ dodává.

Bezpečný a bezplatný převod kupní ceny využívá devět z deseti

Více než 90 procent klientů Broker Consulting také využívá službu úschovy peněz. Považuje ji za jistější než alternativu u advokáta nebo notáře. Institut úschovy finančních prostředků bývá v Čechách nejčastěji realizován prostřednictvím notáře či advokáta (fyzickou osobou), nebo bankou či společností zajišťující realitní služby (právnickou osobou).

„Uložení peněz u silné právnické osoby s pokročilými kontrolními mechanismy výrazně eliminuje jakékoli riziko pro klienty. Naopak advokát či notář, i když podléhají dohledu příslušných stavovských komor, mají jakožto jednotlivci jednodušší možnost, aby se svěřenými prostředky nakládali v rozporu s pokyny klienta. Případná zpronevěra uschovaných prostředků pak může končit dlouhými soudními spory pro prodávající i kupující stranu,“ varuje na závěr Jan Lener s odkazem na několik případů, které se v posledních letech staly.

O společnosti Broker Consulting

Broker Consulting je jednou z největších poradenských společností na českém a slovenském trhu v oblasti financí a realit. Od roku 1998 získala důvěru více než 640 000 klientů. Poskytuje také služby přes 4 000 firmám. Služby společnosti Broker Consulting poskytuje přibližně 1 500 finančních konzultantů ve více než 100 klientských centrech a kancelářích. Společnost přinesla na český a slovenský trh řadu inovací. Jednalo se například o investice do otevřených podílových fondů se zamykáním zisků nebo unikátní produkty  životního dopojištění, které umožňují pojistit smrt a invaliditu za zlomek obvyklých cen. Broker Consulting rovněž ve spolupráci s mBank vytváří síť franšízových poboček pod názvem OK POINT, kterých je aktuálně otevřeno 44. Více na www.bcas.cz a na www.okpointy.cz. Navštivte také náš Facebook a LinkedIN Broker Consulting a Facebook a LinkedIn OK POINTů.