MECOM GROUP nasadí Acronis Files Advanced pro mobilní a bezpečný přístup k dokumentům

Přístup z jakýchkoliv zařízení zefektivní práci zejména pracovníkům na cestách

Praha, 15. května 2019Acronis, celosvětový lídr hybridních cloudových řešení ochrany dat, oznámil, že společnost MECOM GROUP, přední zpracovatel masa ve střední Evropě, bude využívat řešení Acronis Files Advanced pro efektivní a bezpečný přístup k podnikovým dokumentům. Společnost nasadí také řešení Acronis Backup pro zálohování firemních serverů a pracovních stanic.  Systémy dodala firma Nové technológie a služby (NTS), certifikovaný partner společnosti Acronis na slovenském trhu.

MECOM očekává, že Acronis File Advanced umožní rychlé a komfortní sdílení dokumentů a dalších výstupů nad různými platformami se zabezpečením dat na vlastní infrastruktuře. Řešení umožní přistupovat k souborům uloženým v různých systémech z více než 200 notebooků pracovníků na cestách s možností víceuživatelského přístupu, úprav, verzování atd. Samozřejmostí bude i přístup z chytrých telefonů či tabletů, zejména pro obchodní zástupce s potřebou sdílení CRM informací a pro řidiče realizující rozvoz zboží.

IT oddělení v MECOM GROUP spravuje kompletní provozní data společnosti umístěná v ERP systému na 7 zpracovatelských zařízeních na Slovensku, v České republice a v Maďarsku. Vedle toho zajišťuje potřeby velkého množství obchodních zástupců na území všech tří států, kteří potřebují sdílet informace v rámci ERP a zejména pak excelové výstupy, wordové dokumenty, obrázky a další soubory.

„Těšíme na zejména na nové možnosti online přístupu k informacím z mobilních zařízení, které zefektivní činnost našim pracovníkům v terénu,“ řekl Maroš Habušta, vedoucí IT oddělení v MECOM Group. „Od Acronis Files Advanced očekáváme plné nahrazení doposud využívané platformy pro sdílení a přístup k firemním dokumentům.“

Nyní společnost své soubory sdílí s využitím různých nástrojů jako například Kerio Workspace a částečně také s pomocí poštovního serveru IceWarp,  předtím pak prostřednictvím síťového řešení Novell. V souvislosti s přechodem produktu Workspace do cloudu se ale v MECOM GROUP rozhodli najít nové řešení, které by umožňovalo sdílet dokumenty na vlastní IT infrastruktuře. Vzhledem k těmto požadavkům a nabízeným funkčním možnostem se firma rozhodla pro instalaci Acronis Files Advanced.

Acronis Files Advanced je jednoduché, kompletní a bezpečné firemní řešení pro sdílení souborů, které zvyšuje produktivitu uživatelů a IT oddělení poskytuje kompletní kontrolu nad veškerým firemním obsahem, čímž zajišťuje bezpečnost, soulad s regulacemi a umožňuje zavedení BYOD. Zaměstnanci mohou využívat jakékoli zařízení pro bezpečný přístup k datům a pro synchronizaci a sdílení souborů s ostatními zaměstnanci, zákazníky, obchodními partnery nebo dodavateli.

O společnosti MECOM Group

Společnost MECOM GROUP s.r.o. je členem CARNIBONA GROUP, která je jedním z nejsilnějších a nejrychleji se rozvíjejících společností v oblasti zpracování masa ve středoevropském regionu. Vznikla v roce 2008 postupným slučováním významných společností v oblasti zpracování masa s dlouholetou tradicí na Slovensku, v Maďarsku a v České republice. Více na www.mecom.sk.  

O společnosti Nové technológie a služby

Společnost Nové technológie a služby s.r.o. (NTS) je jedna z nejdéle podnikajících soukromých IT společností na slovenském trhu s více než 22letou historií. V průběhu těchto let úspěšně zavedla, implementuje a provozuje ucelené informační technologie. Zaměřuje se na poskytování komplexních IT řešení a služeb pro malé, střední ale i nadnárodní společnosti. V současnosti je NTS jako jedna z významných dodavatelů informačních technologií schopná poskytovat podporu po celou dobu provozu IT systému. Více na www.nts.sk 

O společnosti Acronis

Acronis poskytuje řešení pro zálohování, obnovu po haváriích a bezpečný přístup. Produkty společnosti Acronis chrání data více jak 5 miliónů jednotlivců a 500 000 podniků ve více než 145 zemích. Poskytují snadno použitelné, komplexní a bezpečné zálohy všech souborů, aplikací a operačních systémů napříč všemi prostředími – virtuálními, fyzickými, cloudovými i mobilními. Na českém trhu společnost působí od roku 2003. Více na www.acronis.cz či www.acronis.com.