Zaměstnanci plzeňské pobočky Providentu podporují Dětský domov Trnová

Praha, 15. 5. 2019 – Již sedmým rokem podporují zaměstnanci plzeňské pobočky Providentu Dětský domov Trnová. Navštěvují jej dvakrát ročně, na jaře připravují pálení čarodějnic a na podzim se starají o rozlehlou zahradu. Návštěvy jsou spojené s pořádáním sbírek na věci, které dětem chybí, a předáním šeku. Letos se zaměstnanci složili na nový přebalovací pult na míru za 36 000 korun.

V Dětském domově Trnová vyrůstá 35 dětí ve věku od 3 do 6 let, které pochází ze sociálně rizikového prostředí. Jeho základním posláním je péče o děti s kombinovaným zdravotním, tělesným či mentálním handicapem. „Pravidelné návštěvy zaměstnanců Providentu jsou pro naše děti vítanou změnou. Hodně pro ně znamená, když jim někdo dospělý věnuje svou pozornost a hraje si s nimi. Díky pomoci Providentu jsme také v loňském roce pořídili pro děti na zahradu mlhoviště a letos přebalovací pult do koupelny,“ říká Helena Tichá, ředitelka Dětského domova Trnová.

Letos se složilo 72 zaměstnanců, kteří vybrali 23 000 korun. Provident poté částku dorovnal dalšími 15 000 korun a sbírka pokryla celou částku potřebnou na zakoupení přebalovacího pultu na míru. Provident podporuje tento dětský domov již sedmým rokem. „Na jaře vždy pořádáme akci pálení čarodějnic a na podzim se staráme o rozlehlou zahradu. Sekáme a hrabeme trávu, listí a prořezáváme křoviny. Po práci si s dětmi zahrajeme fotbal a opékáme buřty,“ říká Václav Jagulák, vedoucí plzeňské pobočky Providentu, který sbírku a dobrovolnické dny organizuje.

O společnosti Provident Financial

Společnost Provident Financial s.r.o. působí na českém trhu již 20 let a od vstupu na trh poskytla úvěr už miliónu klientů. Za transparentních podmínek nabízí hotovostní i bezhotovostní půjčky, které jsou bezúčelové, bez ručitele a bez skrytých poplatků. V České republice zajišťuje zázemí společnosti 600 zaměstnanců a na 1200 obchodních zástupců. Provident je členem České leasingové a finanční asociace. Díky jasným a férovým smluvním podmínkám se Provident Financial umístil mezi nejlepšími finančními institucemi v Indexu odpovědného úvěrování od neziskové organizace Člověk v tísni.

www.provident.cz

Mezinárodní skupina International Personal Finance (IPF), mateřská společnost českého Providentu, vznikla v roce 2007 oddělením od britské společnosti Provident Financial plc. Ta působí ve Velké Británii již od roku 1880. IPF pod obchodním označením Provident v současnosti působí v 11 zemích světa: v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Litvě, Lotyšsku, Estonsku, Finsku, Španělsku, Austrálii a v Mexiku. Prostřednictvím své sítě 30 000 obchodních zástupců poskytuje služby 2,5 milionům zákazníků a zaměstnává na 6 000 lidí. IPF je kotována na londýnské burze cenných papírů od svého vzniku (IPF.L). www.ipfin.co.uk