Atos představil nové jednotné cloudové řešení pro správu identit a řízení přístupu pro maximální bezpečnost

Paříž, Praha 16. května 2019 – Atos, globální lídr v digitální transformaci, představuje nové jednotné cloudové řešení pro správu identit a řízení přístupu (IAM). Jeho cílem je poskytnout podnikům maximální bezpečnost. Atos řešení představil před začátkem 4. ročníku Atos Technology Days, který se koná zároveň s akcí VivaTech v Paříži.

Nové řešení je založeno na softwaru Evidian od společnosti Atos. Funguje jako jednotný systém pro správu identit a řízení přístupu pro všechny platformy, včetně cloudu i on-premise. Společnostem umožní spravovat všechny identity, které vyžadují přístup k obchodním systémům, a zaručuje jim maximální bezpečnost.

Jedno přihlášení pro přístup k multicloudovým i on-premise prostředím

Firmy v současné době využívají množství cloudových řešení od různých poskytovatelů – přičemž každý z nich má vlastní systém identit a od uživatelů vyžaduje správu několika přístupových kódů.

S jednotným cloudovým řešením pro správu identit a řízení přístupu od Atosu mohou firmy vytvořit a spravovat jediný centrální repozitář identit a přístupových práv. Uživatelům pak stačí jediné přihlášení (single sign-on) pro přístup k multicloudovým a on-premise prostředím.

Posílená bezpečnost s plnou kontrolou nad všemi identitami

Díky posílení bezpečnosti dat mohou firmy chránit přístupy svých uživatelů a udržet si kontrolu nad jejich identitami, místo aby musely pracovat s množstvím poskytovatelů cloudových služeb. Firmy získají i konzoli IAM pro správu identit a přístupových práv, která jim usnadní řízení vynucování politik, reportování o souladu s regulacemi a reakce na bezpečnostní incidenty.

Jiné klíčové výhody

Jednotné cloudové řešení pro správu identit a řízení přístupu je integrováno do cloudové platformy. Centrálně řídí přístup ke cloudovým a necloudovým platformám a umožňuje:

  • Pomoc při migraci do cloudu – umožní vyhnout se přijímání komplikovaných politik řízení přístupu při přechodu od jednoho poskytovatele cloudu k druhému
  • Zjednodušení auditu – administrace a sledování z jednoho místa
  • Automatizované a cenově výhodné zakázky a rušení SaaS aplikací v přesný čas vyžadovaný klienty – čímž se snižuje riziko spících účtů

„Díky jednotnému cloudovému řešení pro správu identit a řízení přístupů od Atosu mohou naši klienti poskytovat podnikovým uživatelům bezpečný a pohodlný přístup ke kritickým zdrojům a zároveň plnit regulační požadavky. Naše řešení usnadňuje každodenní práci a optimalizuje náklady,“ řekl Sébastien Brachet, výkonný ředitel aktivit IAM / IGA v rámci skupiny Atos.

Více o řešeních Atosu pro správu identit a řízení přístupů, o řešeních pro cloudovou bezpečnost a o digitální vizi pro kybernetickou bezpečnost naleznete na stránce atos.net

Čtvrtý ročník The Atos Technology Days se koná spolu s VivaTech, světovým setkáním startupů a lídrů na téma inovací, kterého se účastní více než 100 tisíc návštěvníků.

O Atos

Atos je globálním lídrem v digitální transformaci s více než 110 000 zaměstnanci v 73 zemích a ročním obratem ve výši více než € 11 miliard. Evropská jednička v poskytování cloudových služeb, kybernetické bezpečnosti a výpočetní techniky s vysokým výkonem poskytuje end-to-end řešení pro Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications i Digital Workplace.

Atos je celosvětovým partnerem Olympijských a Paralympijských her v oblasti informačních technologií a působí pod značkami Atos, Atos Syntel a Unify.

Atos je SE (Societas Europaea), kótovaná na CAC40 akciovém indexu v Paříži.

Cílem společnosti Atos je napomáhat ve vytváření budoucnosti informačních technologií. Svými odbornými znalostmi a službami podporuje rozvoj vědomostí, vzdělávání i multikulturních a pluralitních přístupů k výzkumu, které přispívají k vědeckotechnické excelenci. Atos na celém světě umožňuje svým zákazníkům, zaměstnancům a spolupracovníkům, jakož i členům společností, aby žili, pracovali a rozvíjeli se udržitelně a s důvěrou v oblast informačních technologií.