Nová řada sluchátek beyerdynamic Byrd – miniaturní špunty s velkým zvukem a personalizací zvuku

Německý výrobce profesionálních sluchátek pro zvukaře a náročné posluchače představuje novou řadu sluchátek do uší – Byrd. Díky nejmodernějším technologiím nabízí vylepšené zvukové vlastnosti v kombinaci s mimořádně tenkým designem. Model Blue Byrd umožňuje navíc unikátní možnost personalizace zvuku podle individuálních sluchových vlastností posluchače.

Praha, 16. května 2019 – Společnost BaSys CS, výhradní distributor produktů beyerdynamic pro ČR, představuje dvoje nová sluchátka typu „špunty“ – beyerdynamic Soul Byrd a Blue Byrd. Oba modely jsou zároveň prvními zástupci nové řady Byrd, která reprezentuje nejmodernější technologie v mimořádně malém pouzdru a ve své kategorii nabízejí posluchačům nejvyšší komfort i zvukové vlastnosti. Model Soul Byrd je základním kabelovým modelem a představuje pohodlná sluchátka s velkým frekvenčním rozsahem a vyváženým zvukem pro každodenní použití. Příznivce bezdrátového poslechu osloví varianta beyerdynamic Blue Byrd, která přidává šestihodinovou výdrž na baterie, podporu protokolu aptX a také možnost personalizace zvuku MOSAYC, která upraví charakteristiku reprodukce individuálně pro každého uživatele podle jeho sluchu.

Soul Byrd pro zastánce kabelu

Sluchátka Beyerdynamic jsou velmi dobře známa profesionálním zvukařům a většina nahrávacích studií tuto značku používá. Ani základní model nové řady sluchátek do uší, beyerdynamic Soul Byrd, za očekáváním uživatelů nezaostává. Potěší příznivce vyváženého zvuku a zastánce tradičního propojení pomocí kabelu. Technologický pokrok umožnil dosáhnout při zmenšení celých sluchátek velkého frekvenčního rozsahu 10 Hz až 25 kHz, a to současně se zachováním minimální hodnoty harmonického zkreslení (< 0,015 %). Sluchátka jsou vybavena mikrofonem a kabel je osazen ovládacími prvky pro regulaci hlasitosti a přijetí či zavěšení hovoru. Ukončen je nejčastěji používaným stereo konektorem typu 3,5 mm jack.

Blue Byrd – první špunty s možností personalizace zvuku

Náš sluch není dokonalý a během času působením mnoha vlivů degraduje. Možnost personalizace zvuku pochází z lékařského prostředí, byla dosud dostupná pouze ve spojení s velkými sluchátky a jejím původcem je německá společnost Mimi Hearing Technologies, s níž beyerdynamic úzce spolupracuje. Model Blue Byrd představuje vůbec první sluchátka do uší, která tuto možnost nabízejí. Jedná se o optimalizaci zvuku podle individuálního sluchu uživatele. Uživatel absolvuje poslechovou zkoušku, během níž systém pozná, která frekvenční pásma vnímá silněji a která naopak méně. Po absolvování tohoto osobního testu sluchu je, zjednodušeně řečeno, upraven ekvalizér sluchátek tak, že zdůrazní frekvence, v nichž má uživatel sluchový propad. Sluchátka Blue Byrd si zachovávají všechny zvukové vlastnosti základního modelu a přidávají bezdrátové provedení s podporou protokolu aptX pro vysoce kvalitní bezdrátový poslech a až šestihodinovou výdrž na vestavěnou dobíjecí baterii.

Sluchátka beyerdynamic Soul Byrd jsou na našem trhu k dostání u autorizovaných prodejců distributora BaSys za koncovou doporučenou cenu 2 190 Kč a model Blue Byrd stojí 3 490 Kč.

O společnosti beyerdynamic:

beyerdynamic GmbH & Co. KG, se sídlem v německém Heilbronnu představuje inovativní audio výrobky s nejvyšší zvukovou kvalitou a průkopnickými technologiemi. Dvě obchodní divize, Consumer Audio a Pro Audio & Installed Systems, poskytují na míru šité řešení pro uživatele z profesionální i spotřební oblasti. Většina produktů je vyvinutá v Německu a vyrábí se především ručně. Počínaje hi-fi sluchátky, mikrofony a systémy pro konference a tlumočení konče.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.