Taylor Wessing a Český rozhlas vyhlásily vítěze už VII. ročníku celorepublikové literární soutěže

16.05.2019 – Advokátní kancelář Taylor Wessing Česká republika ve spolupráci s Českým rozhlasem, veřejnoprávním rozhlasovým médiem, vyhlásila vítěze již sedmého ročníku literární soutěže určené studentům všech  fakult českých vysokých škol, se sídlem v České republice. Díky spolupráci s Českým rozhlasem a jeho úspěšným projektem Ježíškova vnoučata se opět mohli už podruhé do soutěže zapojit i studenti ostatních vysokých škol, nejen právnických fakult. Téma literární eseje bylo „Pomáhat je normální“. Porota byla sestavena z právníků, novinářů a studentů organizace ELSA Česká republika.

Novinkou letošního ročníku byla pouze jedna kategorie pro všechny studenty vysokých škol v České republice a především navýšení odměn za první tři místa. Autoři oceněných esejí získali odměnu pro první místo v hodnotě 20 000 Kč, pro druhé místo v hodnotě 10 000 Kč a pro třetí místo v hodnotě 4 000 Kč.

Podmínkou soutěže bylo napsat esej v českém jazyce. Cílem porotkyň a porotců pak bylo posoudit kvalitu zamyšlení nad současnou situací v oblasti SENIOŘI, NADACE A SBÍRKY. Velký důraz byl kladen na osobní pohled a následující body:

  • PROČ JE DŮLEŽITÉ POMÁHAT
  • JAK MOTIVOVAT OKOLÍ K POMOCI
  • O ZODPOVĚDNOSTI, KTEROU MÁME KE SLABŠÍM A NEMOCNÝM

Ocenění získali:

  1. místo       Tereza Mikudová, studentka Právnické fakulty UK v Praze
  2. místo       Roman Luu, student Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně
  3. místo       Petra Sýkorová, studentka Právnické fakulty UK v Praze

Soutěže se zúčastnili studenti napříč celou republikou. K porotě dorazily práce z Prahy, Brna, Zlína, Českých Budějovic, Liberce, Opavy i Ostravy, 50% zastoupení pak měli studenti právnických fakult. Dále se zúčastnili například studenti z ekonomických, přírodovědeckých, filozofických fakult. Jak právníci z advokátní kanceláře Taylor Wessing Česká republika, tak i redaktoři Českého rozhlasu a studenti ELSA Česká republika posuzovali doručené eseje ze svého pohledu a doporučili své kandidáty na první tři místa, ocenili také i hodnotu vlastní zkušenosti či návrhu.  

Více na: https://www.facebook.com/soutezprostudentyprav/?ref=aymt_homepage_panel&eid=ARAPa7mEje-gB5bfgCWBM_0rgrcxriul6irZg92EP-QvbZgUHJqCe2yQddKyT-4FMhz8u5R5QYj-bOf9

Přílohy:

  1. soutěžící a výherci při  vyhlášení výsledků v AK Taylor Wessing ČR 15. 5. 2019
  2. Martin Ondráček předává Čestná uznání

O Taylor Wessing:

https://www.taylorwessing.com

Taylor Wessing je mezinárodní advokátní kancelář poskytující svým klientům celosvětově kompletní servis ve všech odvětvích jejich podnikání. Více než 1 200 právníků přistupuje k poradenství cílevědomě a o obchodních záležitostech klientů přemýšlí inovativně, čímž jim pomáhá uspět zejména v rychle se rozvíjejících oblastech. Taylor Wessing podporuje své klienty všude tam, kde chtějí podnikat. Celkem 33 kanceláří v Evropě, na Středních východě a v Asii, stejně tak dvě kanceláře v USA, nejsou jen symbolickým zastoupením;  jedná se o týmy se znalostí místního obchodního, průmyslového a kulturního prostředí, ale zároveň s mezinárodní zkušeností, která advokátní kanceláři umožňuje vždy poskytovat efektivní a integrovaná řešení.