Viber: „Ne všechny aplikace pro zasílání zpráv jsou stejné“

Djamel Agaoua, CEO společnosti Rakuten Viber, komentuje nejnovější případ narušení soukromí na WhatsApp, klade důraz na možné preventivní opatření.

Nejnovější případ napadení komunikační aplikace WhatsApp špehovacím softwarem vyvinutým izraelskou firmou NSO Group, který se nedávno rozšířil takřka po celém světě na mobilních zařízeních se systémy Android i iOS pouhým uskutečněním hovoru prostřednictvím aplikace WhatsApp – a to dokonce aniž by volaný příjemce vůbec zaznamenal, že k nějakému hovoru došlo – znovu ukazuje zranitelnost digitálních komunikačních platforem vůči napadení. Předpokládá se, že tento spyware, který je jinak známý tím, že se používá při hackování soukromých účtů novinářů, právníků a aktivistů v oblasti lidských práv, narušil soukromí milionů uživatelů po celém světě.

V reakci na tuto poslední kauzu přicházejí komentáře od některých špičkových autorit z globální IT scény. Djamel Agaoua, generální ředitel společnosti Rakuten Viber, nejoblíbenější komunikační aplikace v regionu střední a východní Evropy, zdůraznil následující:

„V důsledku nedávného hacku aplikace WhatsApp by spotřebitelé měli vědět, že ne všechny aplikace pro zasílání zpráv jsou stejné. Jednoduše řečeno, Viber je jiný. Čím? V první řadě jsme se starali o soukromí ještě dříve, než se to stalo všeobecným trendem. Je to klíčová součást naší kultury, je to v naší firemní DNA. Zajištění soukromí a bezpečnosti komunikace je pro nás absolutní prioritou,“ řekl Djamel Agaoua. „Ve společnosti Viber věnujeme opravdu velké množství našich zdrojů na zajištění bezpečnosti a ochrany soukromí, protože věříme, že to je pro komunikaci absolutně zásadní. Náš tým bezpečnostních techniků pravidelně identifikuje potenciální rizika a podniká veškeré kroky zamezující průnik do naší aplikace, který by poskvrnil důvěru našich uživatelů. Nejsme dokonalí a nikdo na světě nemůže zaručit nulové riziko. Přesto ale děláme vše, co je v našich silách, abychom byli lídrem v oblasti bezpečného a soukromého zasílání zpráv – a začínáme tím, že všechny hovory a chaty jsou standardně zašifrované již ve výchozím nastavení.“

O platformě Rakuten Viber

V Rakuten Viber spojujeme lidi. Bez ohledu na to, kdo jsou nebo odkud jsou. Naše celosvětová uživatelská základna má přístup k řadě funkcí, jako jsou individuální rozhovory, videohovory, skupinové zasílání zpráv, novinky a diskuze se svými oblíbenými značkami a celebritami. Našim uživatelům zajišťujeme bezpečné a svobodné prostředí pro sdílení svých emocí.

Rakuten Viber je součástí Rakuten Inc., světového lídra v oblasti elektronického obchodu a finančních služeb. Jedná se o oficiální komunikační kanál týmu FC Barcelona a oficiálního partnera pro rychlé zasílání zpráv a volání týmu Golden State Warriors.

Připojte se k Viber ještě dnes a vychutnejte si nejlepší komunikační zážitek na světě. Pokud potřebujete více informací, naleznete je zde: brand center