Datart podpoří studentský filmový festival Masarykovy univerzity

Český elektro prodejce Datart podpoří Filmový festival Fakulty informatiky Masarykovy univerzity, který se bude konat 19. května v univerzitním kině Scala a v prostorách Fakulty informatiky. Pokračuje tak ve spolupráci s univerzitami a v dlouhodobé podpoře studentských projektů.

Již 19. ročník přehlídky akademických snímků je letos součástí programu festivalu MUNIFESTO, který se koná u příležitosti 100. výročí založení Masarykovy univerzity. Studenti tak letos čelili výzvě zakomponování odkazu univerzity do filmu. Nejlepší snímky vybere odborná porota a diváci v sálech. „Kromě finanční podpory budeme výhercům festivalu na místě předávat také věcné ceny, které jsme z naší nabídky produktů vybírali na míru studentům,“ říká Eva Kočicová, tisková mluvčí Datartu.

Podporou filmového festivalu tak Datart pokračuje v dlouhodobé spolupráci s univerzitami. Elektro prodejce byl mimo jiné hlavním partnerem studentské gamingové akce LOBBY, kterou v březnu organizovala Univerzita Tomáše Bati ve Zlíne. Kromě podpory akademických projektů nabízí Datart studentům také zvýhodněné ceny na veškerý sortiment elektra a příslušenství při nákupu.

Filmový festival, který vznikl v roce 2001, má podpořit produkci krátkých studentských filmů a dává prostor studentům a absolventům univerzity prezentovat svá díla.

Téma letošního festivalu nese název „NIC“ a pro všechny návštěvníky je vstup zdarma.

Datart je jedním z největších elektro prodejců v ČR a na Slovensku. Společnost vznikla v roce 1990, od roku 2018 se stala součástí skupiny HP Tronic. V roce 2018 zaznamenala tržby přes 7,5 mld korun. Datart v současnosti provozuje 111 elektroprodejen, z toho 95 v ČR a 16 na Slovensku. V roce 2019 je Datart generálním partnerem Mistrovství ČR v mobilních hrách.

www.datart.cz

HP Tronic je českou společností s významnou pozicí na trhu spotřební elektroniky a domácích spotřebičů v ČR a na Slovensku s téměř třicetiletou tradicí. V roce 2007 převzala jeden z nejstarších českých e-shopů Kasa.cz, včetně sesterského e-shopu Hej.sk. O rok později se stala majitelem české značky elektrospotřebičů ETA. V roce 2018 se součástí skupiny HP Tronic stala maloobchodní síť s elektronikou Datart. Společnost HP Tronic působí také oblasti cestovního ruchu, na Valašsku provozuje několik hotelů, sjezdovku a golfové hřiště. V současné době dohromady zaměstnává více než 2 700 lidí. www.hptronic.cz