První geo-lokační hry s rozšířenou realitou dorazily do ČR

Praha, 20.5.2019 – Hry s rozšířenou realitou původem z Německa hraje celý svět. Nyní si je můžete zahrát i v České republice. Unikátní koncept geo-lokačních her kombinuje rozšířenou realitu zasazenou do reálného světa. Hráčům je ke hře poskytnut iPad s nainstalovanou aplikací a navíc brašna, ve které najdou gadgety potřebné pro dokončení mise. Milovníci her se už nemusí zavírat jen do uzavřených únikových místností nebo sedět před obrazovkou počítače.

Únikové hry jsou fenoménem poslední doby. Odhaduje se, že v posledních 5 letech vzniklo v České republice kolem 200 únikových místností, tzv. escape rooms nebo exit games. Principem je, že jste zavřeni do jedné nebo několika místností a musíte uniknout ve stanoveném čase vyřešením série úkolů, hádanek a šifer. Často jsou únikové místnosti připravené tematicky, např. dle knížek, historických událostí nebo oblíbených filmů.

„Nabízíme hráčům a milovníkům únikových i počítačových her „zdravější“ alternativu,
jak se na pár hodin zabavit. Hry QuestWorld se hrají venku a při řešení úkolů a hádanek
se i trochu protáhnete a projdete. Jsou vhodné jak pro pokročilé hráče, tak pro rodiče s dětmi,“  sdělil Matěj Mareš, který byl u zrodu únikových her v ČR a nyní provozuje hry QuestWorld.

V hrách QuestWorld používáte herní aplikaci, která vám dává úkoly a sleduje vaši polohu. V České republice je mnoho her, které fungují na podobném principu. V hrách QuestWorld je ale chytře zabudována tzv. augmented reality, díky které si připadáte, že trezor nebo pirátská truhla je přímo před vámi. S objekty můžete interagovat a truhlu nebo trezor otevřít a pokračovat v hraní. K tomu máte ještě brašnu a v ní různé vychytávky jako třeba populární kryptex, který lidé znají z filmu Šifra mistra Leonarda.

„Pokud máte rádi filmy jako Kingsman nebo Mission Impossible a jste už trochu zkušenější hráči, doporučujeme hru Operace Mindfall. Pokud zatím tolik zkušeností nemáte anebo potřebujete zabavit děti a vytáhnout je ven, zkuste hru Magický portál, který má pohádkový příběh odehrávající se v parku Grébovka v pražských Vršovicích,“ uzavírá Matěj Mareš.

www.questworld.cz