Lime chce s iniciativou „thistimeimvoting.eu“ pomoci zvýšit volební účast, k volbám do Evropského parlamentu vás sveze zadarmo

Evropa 21. května 2019: Lídr v oblasti udržitelné městské mobility, společnost Lime, chce povzbudit občany Evropské unie, aby se aktivně zapojili do voleb do Evropského parlamentu. Ve spolupráci s celoevropskou iniciativou „thistimeimvoting.eu“ proto svým uživatelům během voleb, které se budou konat v pátek 24. května a sobotu 25. května, nabídne bezplatnou jízdu a zároveň je na cestu k volbám obdaruje helmou. Lime tak chce na lidi apelovat, aby k volbám nejen dorazili, ale zároveň si užili zábavnou a bezpečnou jízdu do volební místnosti.

Lime se postupně stává nedílnou součástí života v evropských městech a aktivně se zapojuje i do společenského dění. Proto se připojil k iniciativě „thistimeimvoting.eu“ (v české mutaci „tentokratbuduvolit.eu“), jejímž cílem je zvýšit účast ve volbách do Evropského parlamentu. Lime bude v rámci kampaně rovněž vybízet své uživatele, aby se před cestou připojili k závazku #RespectTheRide, jenž má za cíl uživatele koloběžek motivovat k bezpečné jízdě s respektem k okolí.

Závazek zahrnuje následující přísliby:

  • Vždy budu jezdit zodpovědně a ohleduplně
  • Při jízdě budu nosit helmu
  • Budu dodržovat všechny dopravní předpisy a rychlostní limity
  • Jezdit budu jen tam, kde je to povoleno – po silnici, na cyklostezkách a v pruzích pro cyklisty
  • Parkovat budu vždy s respektem a s ohledem na okolí (mimo pěší trasy, zastávky autobusů, nakládací plošiny, vodící linie pro slepce atp.)
  • Budu si dávat pozor na auta, chodce i ostatní účastníky silničního provozu

„Doufáme, že se nám podaří lidi povzbudit k tomu, aby v den voleb vyrazili ven a užili si zábavnou, pohodlnou a bezpečnou jízdu do volební místnosti,“ komentuje iniciativu společnosti Brad Bao, CEO a spoluzakladatel Limu. „Je důležité, aby lidé dorazili k volbám, i proto, že volební účast neustále klesá. Při první volbách do Evropského parlamentu v roce 1979 dosáhla volební účast 67 %, v roce 2014 již byla jen 43 %. Protože je Lime aktivní součástí života v evropských městech, chceme odvést svůj kus práce a pokusit se přístup k volbám změnit.“  

Steve Clark z iniciativy „thistimeimvoting.eu“ k tomu dodává: „Je skvělé vidět, že se stále více lidí a společností jako Lime snaží letošní důležité volby do Evropského parlamentu podpořit. V návaznosti na nízkou volební účast z poslední doby je potřeba, abychom lidi aktivně nabádali k volbám jít – a pokud se k tomu společné iniciativy, jako je tato s Limem, pomohou, tím lépe!”

Jak to celé bude fungovat? Stačí si nainstalovat aplikaci Lime a zadat do ní promokód VOTEWITHLIME. Kód pro jízdu zdarma bude v České republice platný v oba volební dny. Možnost bezplatně se svézt k volbám budou moci využít i uživatelé v Rakousku, Belgii, Dánsku, Francii, Německu, Polsku, Portugalsku, Řecku, Španělsku a Švédsku.

O společnosti Lime:

Lime je mladá firma zaměřená na inovace v oblasti městské mobility, jejímž cílem je do měst přinášet ekologické, pohodlné a dostupné možnosti přepravy a řešit tak problémy s dopravními zácpami či znečištěním. Nejznámějším produktem Limu jsou sdílené elektrické koloběžky, které obyvatelům Prahy umožňují rychlý, příjemný a bezpečný pohyb po městě. Elektrické koloběžky na kratší vzdálenost plně nahradí automobil a na delší vzdálenosti jsou skvělým doplňkem k městské hromadné dopravě. Společnost působí již ve 20 evropských městech napříč 10 zeměmi. Pro více informací navštivte web https://www.li.me/.

O „thistimeimvoting.eu“:

thistimeimvoting.eu je komunikační iniciativou Evropského parlamentu, která je nezávislá vůči jakýmkoli politickým stranám či ideologiím. Cílem iniciativy je zvýšit participaci občanů na volbách do Evropského parlamentu. Ten je institucí, která nepodporuje žádnou politickou stranu ani žádného konkrétního politického kandidáta.