UP21 představil v Praze startupy Visegrádské čtyřky investorům a firmám

Praha, 21. května – Startupový inkubátor UP21 přivítal v Praze startupy Visegrádské čtyřky vybrané do programu V4 Startup Force, jehož je partnerem. Cílem je nejen propojování účastníků programu s lokální startupovou scénou, ale také s českými firmami a investory. V sídle UP21 v Karlíně se sešly zdejší inkubované startupy společně s českým Whalebone, maďarským H4, slovenským Virtual Everything a polským Renderro. Program odstartoval Investor speed dating, následovalo představení UP21 a V4 Startup Force a networking, kde se probíraly možné investice a formy spolupráce.

Partnerství s programem V4 Startup Force přesně zapadá do naší strategie propojovat startupovou scénu napříč Evropou. Cílem naší části programu bylo seznámit účastníky s českými firmami a investory, stejně jako s lokální startupovou scénou, včetně firem inkubovaných v UP21. Konkrétně to byli zástupci Spaceflow, NutritionPro a SENS, kteří se pak také aktivně zúčastnili networkingu,” říká Vítek Šubert, spoluzakladatel a CEO inkubátoru UP21.

Pražská zastávka začala Investor speed datingem, na který přišli zástupci Credo Ventures, Enern a Bohemia Venture Capital. Během něj měli představitelé firem 15 minut na prezentaci svého softwarového projektu potenciálním investorům. Poté vystoupili zástupci programu V4 Startup Force, inkubátoru UP21 a jím inkubovaných startupů.

Cílem V4 Startup Force je podpora startupů Visegrádského regionu, Česko zastupují Whalebone

Mezi zúčastněnými byl český startup Whalebone, který se specializuje na ochranu počítačové sítě proti malwaru a jeho infekcím za pomocí cloudu. Dále se programu zúčastnil maďarský startup H4, člen mezinárodní skupiny, která nabízí softwarové nástroje pro měření a optimalizaci kvality produktů určených především pro dodavatele v automobilovém průmyslu. Slovenský Virtual Everything vytváří softwarová řešení pro virtuální a rozšířenou realitu. Pomáhá tak společnostem s posilováním a rozšiřováním prodejů, marketingem, vývojem produktů a rozvojovými aktivitami pro zaměstnance. Čtveřici doplňuje ještě polský Renderro, který zajišťuje výkonné cloudové rozhraní s velkokapacitním úložištěm určené pro animátory, filmové tvůrce, grafiky, designéry či architekty.

Hlavním cílem programu, který odstartoval 6. května v Budapešti, je podpora startupů ze zemí Visegrádské čtyřky, a to zejména v navazování vztahů s korporacemi aktivními v regionu a potenciálními lokálními partnery. Rovněž pomáhá posilovat vzájemné vztahy mezi startupy, investory, firmami a inkubátory napříč zeměmi. Program V4 Startup Force potrvá 14 dní, jeho součástí je bezplatný mentoring a rozvojový program pro zúčastněné startupy.

Více o UP21

UP21 je přední CEE inkubátor založený Karlem Janečkem a Vítkem Šubertem, který poskytuje pre-seedové investice a takzvané kopiloty. Ti v rámci inkubace úzce a aktivně spolupracují se zakladateli startupů a pomáhají jim dosáhnout cílů stanovených na startu inkubačního procesu.

Od založení UP21 v roce 2016 prošlo hodnoticím procesem inkubátoru přes 1 400 projektů, nejúspěšnější projekty v inkubaci pak mají šanci dosáhnout na významnou investici od fondu STAR*21. UP21 je také spoluorganizátorem akce Startup World Cup & Summit, v rámci které se v roce 2019 uskutečnilo historicky první kontinentální finále celosvětové soutěže Startup World Cup. Účastí v evropském finále se startupům otevřely dveře do globálního finále v americkém Silicon Valley a možnost ucházet se o investici nejen od renomovaného venture kapitálového fondu Fenox Ventures, se kterým má UP21 vybudované úzké vazby.