Veeam překonal 1 miliardu dolarů v objednávkách a potvrzuje prvenství v oblasti cloudové správy dat

Lídr v oblasti cloudové správy dat se stává další dolarovou miliardovou společností, překonává hranici 350 000 zákazníků a ukazuje, jakým způsobem zužitkuje svá partnerství a vstoupí do další fáze růstu

VeeamON 2019, Miami, FL: 22. května 2019:  Společnost Veeam® Software, lídr v oblasti zálohovacích řešení umožňujících Cloud Data Management™, oznámila, že překonala hranici 1 miliardy dolarů v ročních objednávkách a připojila se k elitní skupině softwarových společností, které dosáhly tohoto milníku. Na své cestě k miliardě dolarů překonal Veeam hranici 350 000 zákazníků, přičemž každý měsíc přidává 4 000 nových, což dokládá úspěch první fáze vývoje firmy. Na miamské konferenci VeeamON 2019 společnost Veeam odhalila, jak podpoří své postavení lídra ve sféře cloudové správy dat a otevře novou kapitolu svého úspěšného příběhu.

„Veeam vytvořil zálohovací trh pro prostředí VMware a v poslední dekádě mu také vévodí. Považuji to za první dějství hry s názvem Veeam a jsem potěšen, že jsme v něm pokořili hranici jedné miliardy dolarů – v roce 2013 jsem předpovídal, že tohoto úspěchu dosáhneme za méně než šest let, což se stalo,“ řekl Ratmir Timashev, spoluzakladatel a výkonný viceprezident pro prodej a marketing společnosti Veeam. „Nicméně, v současnosti se trh mění. Zálohování stále hraje kritickou roli, ale zákazníci nyní budují hybridní cloudy na platformách AWS, Azure, IBM a Google a potřebují více než jen zálohy. Abychom v tomto dynamickém prostředí uspěli, musí se Veeam přizpůsobit. Se svými více než 60 000 partnerskými poskytovateli služeb a nejširším ekosystémem technologických partnerů jako Cisco, HPE, NetApp, Nutanix a Pure Storage máme nejlepší výchozí postavení, abychom v rámci druhého dějství mohli vévodit nové oblasti cloudově správy dat. Naše vize a strategie hybridního cloudu nám pomůže dosáhnout úspěchu, o němž se jiným může jen zdát.“

Již více než deset let je Veeam předním dodavatelem řešení pro zálohování, obnovu a replikace. V počátcích se společnost zaměřovala na serverovou virtualizaci pro prostředí VMware, v posledních letech ale rozšířila svou základní nabídku o integraci s mnoha hypervizory, fyzickými servery a koncovými body, společně s veřejnými úlohami a službami SaaS (software jako služba), a v partnerské spolupráci s předními dodavateli cloudu, úložišť, serverů, HCI a aplikací poskytuje nejrobustnější platformu pro správu cloudových dat na trhu.

Strategie společnosti Veeam zaměřená na partnery a schopnost přizpůsobit se trhu jsou hlavními předpoklady úspěchu a představují i základní stavební kámen pro druhé dějství. V lednu společnost Veeam uvedla platformu Veeam Availability Suite™ 9.5 Update 4, která přináší nové zásadní funkce pro snadnou migraci a mobilitu cloudu, cloudově nativní zálohování, cenově výhodné uchovávání dat, přenosné licencování s přípravou pro cloud, zvýšené zabezpečení, správu dat a řešení, která více než dříve usnadní poskytovatelům služeb dodávat na trh služby postavené na technologiích Veeam. Společnost Veeam rovněž oznámila nový program with VeeamTM, v jehož rámci uzavírá partnerství s předními dodavateli podnikových úložišť a hyperkonvergované infrastruktury (HCI), aby společně poskytli zákazníkům komplexní sekundární úložná řešení kombinující software Veeam s prvotřídními úložišti, hardwarem pro hyperkonvergovanou infrastrukturu a sadami pro správu. Řešení již bylo představeno v rámci technologií Nutanix a ExaGrid.

„Od prvního dne jsme se zaměřovali na partnerství, abychom mohli zákazníkům přinášet hodnotná řešení. V rámci spolupráce s partnery v oblasti úložišť a cloudu dáváme zákazníkům všech velikostí možnost volby, flexibilitu a přidanou hodnotu. Nový program with Veeam je zhmotněním tohoto přístupu a uvedená strategie nám pomůže ještě více upevnit pozici lídra v této oblasti,“ dodal Timashev.

Schopnost společnosti Veeam trvale se měnit a přizpůsobovat trhu, vnímat zákazníky, rychle inovovat a analyzovat, jak změny v odvětví ovlivňují zákazníky, z ní udělala jednoznačného lídra v oblasti správy cloudových dat – na trhu, který do roku 2020 dosáhne hodnoty více než 15 miliard dolarů.

Více informací naleznete na stránkách https://www.veeam.com/cz .

###

O společnosti Veeam Software

Veeam je lídr v oblasti zálohovacích řešení umožňujících Cloud Data Management™. Platforma Veeam Availability Platform je nejkomplexnější zálohovací řešení, které pomáhá zákazníkům na cestě k dosažení úspěchu v 5 fázích Inteligentní správy dat. Veeam má více než 350 000+ zákazníků na celém světě, včetně 82 % ze žebříčku Fortune 500 a 67 % ze žebříčku Global 2000. Hodnocení spokojenosti zákazníků Veeam je 3,5násobkem průměru v odvětví a je ve své oblasti nejvyšší. Globální ekosystém Veeam zahrnuje vice než 64 000 partnerů; exkluzivními prodejci jsou společnosti Cisco, HPE, NetApp a Lenovo; a vice než 22 500+ poskytovatelů cloudu a služeb. Veeam sídlí ve švýcarském městě Baar a má pobočky ve více než 30 zemích světa. Více informací naleznete na stránkách https://www.veeam.com, případně můžete sledovat společnost Veeam na Twitteru @Veeam