Vzdělávací program Nadace České spořitelny posiluje Klára Rundová

Klára je novou členkou nadačního týmu, který podporuje inovativní programy a systémové změny v oblasti vzdělávání.  V letech 2005 – 2018 pracovala na různých pozicích v Evropské komisi v Bruselu, Praze a Bratislavě. Na Zastoupení Evropské komise v České republice vedla sedm let politické oddělení, poté byla čtyři roky na Zastoupení na Slovensku zodpovědná za oblast komunikace.

Kvalita vzdělávání je klíčovou výzvou pro českou společnost. Rozhoduje o tom, v jakém světě budeme žít. V Nadaci usilujeme o to, aby se děti učily naplno, s radostí a ze škol přicházely připraveny na výzvy 21. století. Tento cíl je pro mě obrovskou motivací a já jsem velmi ráda, že se na těchto změnách v českém vzdělávání budu moct podílet,” říká Klára Rundová.

„Oblast vzdělávání se stává hlavní prioritou Nadace – rozšiřujeme portfolio podporovaných organizací a aktivit, rozjíždíme celou řadu spoluprací s cílem dosažení systémových a udržitelných změn, pouštíme se do ambiciózních projektů. Jsem proto rád, že Vladimíra Srba ve vzdělávacím programu doplní zkušená profesionálka Klára. Stabilní tým s kvalitním expertním zázemím vnímám jako nezbytný krok k naplňování naší strategie,” říká ředitel Nadace České spořitelny Ondřej Zapletal.