Na pražských festivalech se občerstvení platí bezhotovostně – i kvůli EET

Festivaly United Islands of Prague a Pražské Quadriennale se spojily s finančním startupem Trisbee. Na obou akcích tak bude možné nakoupit občerstvení bezhotovostně – pomocí aplikace. Tento způsob platby se jeví jako možné řešení problémů s EET, před kterým organizátoři varují – podle odhadů asociace FESTAS na tento budoucí náklad padne pětina tržeb. Platba pomocí aplikace je totiž z elektronické evidence tržeb vyňata.

„Oba festivaly jsou skvělé akce pro všechny generace. Věříme, že usnadnění plateb za občerstvení zážitek návštěvníků ještě vylepší,“ uvedl Matěj Turek, spoluzakladatel startupu Trisbee. Stejnojmenná aplikace slouží především obchodníkům a drobným podnikatelům, kteří pomocí ní mohou přijímat platby kartou, a to bez nutnosti mít a platit za terminál. „Taková platba nejenže nepodléhá elektronické evidenci tržeb, ale navíc u ní není nutné tisknout účtenky, takže je ekologická,“ zdůrazňuje Turek.

Na obou akcích je pro návštěvníky připravena sleva – Trisbee nabídne o polovinu levnější pivo. U United Islands navíc lidé získají cashback 50 korun na další nákupy.

Nejde přitom o první podobnou událost, se kterou se Trisbee spojilo. „V nedávné době jsme spolupracovali například s Prague coffee festival 2018, Tatrhy a Life sciences film festival. Návštěvníci zakoupili vstupenky prostřednictvím Trisbee na webu a ty se pohodlně stáhly přímo do mobilu. Na samotné akci pak platili naší aplikací u stánků,“ vysvětluje František Havlín, druhý spoluzakladatel Trisbee.

Dvoudenní hudební festival United Islands of Prague začíná v pátek 31. 5. 2019. Vstup je zdarma. Největším tahákem letošního ročníku je vystoupení britské indie-rockové čtveřice The Sherlocks. Mezi mnoha dalšími umělci se představí například i kapela Zrní, showman Kapitán Demo či New Sound Orchestra. Chybět samozřejmě nebude bohatý doprovodný program, který nezapomíná ani na děti.

Pražské Quadriennale je největší mezinárodní přehlídkou scénografie a divadelního prostoru, které se koná každé roky v Praze již od roku 1967. Kulturní událost roku nabídne během 11 dnů expozice ze 79 zemí, více než 800 umělců z celého světa a přes 600 performancí, workshopů či přednášek. Začíná 6. června 2019.

O Trisbee

Startup založili dlouholetí přátelé a spolužáci Matěj Turek a František Havlín. Oba nesnáší zbytečnou byrokracii a nesmyslné poplatky a s Trisbee chtějí nabídnout službu, která je jednoduchá a užitečná.

Trisbee, které je na trhu od června 2018, je ideální platební metodou pro malé podnikatele nebo přátele. Z každé transakce si poskytovatel strhává 1,9 procenta. Aplikace samotná je zdarma a uživatelé neplatí žádné další poplatky. Zakladatelé mají ambice rozšířit podnikání i do zahraničí.