Na střet s USA je firma plně připravena, říká zakladatel Huawei

Podle rozhovoru Žen Čeng-feje pro čínská média 21. 5. 2019

Zakladatel Žen Čeng-fej se pro světová i čínská média vyjádřil k aktuálnímu přidání technologického giganta Huawei na černou listinu USA a sankcím, které jsou s tímto krokem spojené. Podle Business Insider v úterý uvedl, že je společnost Huawei „plně připravena“ na střet s USA.

Žen Čeng-fej upozornil především na fakt, že k podobnému kroku muselo dojít, protože je Huawei daleko před konkurencí. „Naši konkurenti nás minimálně v oblasti 5G sítí nebudou schopni dohnat v následujících dvou až třech letech,“ řekl Žen. Zároveň ale prostřednictvím médií poděkoval americkým společnostem, se kterými Huawei spolupracuje. „Během 30 let nám pomohly růst a dostat se tam, kde nyní jsme. Naučily nás, jak správně řídit společnost. Jak víte, většina konzultačních společností sídlí ve Spojených státech, včetně desítek jako IBM a Accenture,“ zmínil Žen.

5G není atomová bomba

Společnost má podle Žena také různé plány B pro podobné případy, kdy bude potřeba nahradit méně důležité produkty. „Tyto produkty budou vyřazeny dříve, či později. Ale v odvětvích, kde máme nejpokročilejší technologie, přinejmenším v oblasti 5G, nebudou mít restrikce velký dopad,“ míní zakladatel společnosti. „Myslím, že bychom neměli být cílem kampaní vedených Spojenými státy jen proto, že jsme před USA. 5G není atomová bomba. Je to něco, co prospívá společnosti,“ dodal.

Huawei je pouze společnost, politiku vynechme

Sám Žen Čeng-fej přiznává, že jeho děti dávají přednost některým výrobkům Apple před Huawei. Pokládá si ale také otázku, zdali to znamená, že by proto Huawei nemilovaly. Samozřejmě, že ne, zní v odpovědi. „Lidé používají to, co se jim líbí. Politika by z toho měla být vynechána. Huawei je pouze společnost,“ sděluje.

Největší investice do vývoje a výzkumu na světě

Na dotazy, jaké konkrétní aktivity podniká Huawei v rámci základního výzkumu a jaký druh podpory plánuje v rámci společnosti pro budoucí rozvoj si Žen vypomáhá tvrdými daty. „Na celém světě máme 26 odborných center pro výzkum a vývoj. V současné době máme v Huawei více než 700 matematiků, 800 fyziků a 120 chemiků. Máme také institut strategického výzkumu, který poskytuje velké množství finančních prostředků významným profesorům na špičkových univerzitách po celém světě. Každý rok investujeme 20 miliard dolarů do výzkumu a vývoje a žádná společnost kótovaná na burze neměla nikdy odvahu investovat tolik peněz do jedné oblasti, tak jako my,“ zakončuje Žen.

O společnosti Huawei

Huawei je vedoucím globálním výrobcem infrastruktury informačních a komunikačních technologií a chytrých zařízení. Nabízíme integrovaná řešení ve čtyřech klíčových oblastech, kterými jsou telekomunikační sítě, výpočetní technika, chytrá zařízení a cloudové služby. Naším závazkem je každému jednotlivci, domácnosti a organizaci přinášet digitální řešení pro plně propojený, inteligentní svět.

Ucelená nabídka produktů, řešení a služeb Huawei je současně konkurenceschopná a bezpečná. Pro naše zákazníky vytváříme trvalé hodnoty prostřednictvím otevřené spolupráce s partnery v rámci ekosystému. Pomáháme lidem k jejich růstu, pracujeme na větším komfortu občanů v domácnostech a inspirujeme organizace všech druhů a velikostí k inovativnějším přístupům.

V Huawei se inovace zaměřují na potřeby zákazníků. Silně investujeme do základního výzkumu, přičemž se soustředíme na technologicky přelomová řešení, která posouvají svět kupředu. Máme více než 180 tisíc zaměstnanců a působíme ve více než 170 zemích a regionech. Společnost Huawei byla založena v roce 1987 a funguje jako soukromá společnost plně vlastněná svými zaměstnanci.

Pro více informací prosím navštivte naše webové stránky www.huawei.com nebo nás sledujte na:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei