Systém pro řízení smluv od společnosti SAP Ariba nabízí podnikům automatizaci i transparentnost

PRAHA, Česká republika — 23. května 2019 Společnost SAP Ariba byla na základě nezávislé analýzy Forrester Wave společnosti Forrester Research zařazena mezi lídry na trhu dodavatelů softwaru CLM (Contract Lifecycle Management, řízení životního cyklu kontraktu). Studie porovnávala celkem 8 komplexních řešení CLM, systém společnosti SAP Ariba získal nejvyšší možné skóre ve 3 kategoriích včetně pozice na trhu, integrace a řízení schvalování smluv.

Řešení CLM pokrývá celý životní cyklus smlouvy od jejího vzniku po celou dobu platnosti. Automatizuje související procesy včetně tvorby smlouvy, úpravy na základě připomínek smluvních stran, schvalování, přidávání dodatků či ukončování smluv. K obvyklé funkcionalitě patří správa verzí a dokumentů, archivace souborů a řízení workflow.

„Naše řešení nabízí zákazníkům například řízení smluv o nákupech a prodejích, o licencích k duševnímu vlastnictví i interních dohod, automatizuje a urychluje celý životní cyklus smluv. Také standardizuje a umožňuje snadno řídit vznik smlouvy. Zefektivňujeme tak provoz podniku a podporujeme soulad s regulačními předpisy,“ říká Petr Havelka, ředitel české pobočky SAP Ariba.

Studie Forrester Research porovnávala celkem 8 komplexních řešení CLM (sady typu „source-to-contract“). Pro srovnání a hodnocení bylo použito celkem 33 kritérií. Systém společnosti SAP Ariba získal nejvyšší možné skóre v následujících 3 kategoriích: pozice na trhu, integrace a řízení schvalování smlouvy. Analýza uvádí, že řešení SAP Ariba je obecně pokročilejší než většina konkurenčních sad CLM. Obzvlášť pozitivně jsou hodnoceny funkce systému SAP Ariba pro správu stávajících smluv a jejich schvalování a dále propojení s dalšími funkcionalitami, například s optimalizací zakázek a nákupů.

Řešení pro řízení životního cyklu smluv od SAP Ariba je založeno na cloudu a umožňuje snadnou spolupráci všem zúčastněným stranám. Plnou digitalizací a sjednocením souvisejících procesů snižují podniky obchodní rizika i náklady v dodavatelském řetězci.

„Silné a vzájemně prospěšné vztahy mezi dodavateli v rámci celého dodavatelského řetězce jsou pro naše zákazníky velmi důležité. Nezávislá analýza nyní potvrzuje naši vedoucí pozici při poskytování technologií pro řízení kontraktů,“ uvádí Darren Koch, Chief Product Officer ve společnosti SAP Ariba.

Navštivte SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews či na Instagramu @LifeAtSap.

O společnosti SAP

SAP, cloudová společnost s klíčovým produktem SAP HANA, je lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem a pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. 77 % světových výnosů z obchodních transakcí má co dočinění se systémy SAP. Technologie, jejichž součástí je strojové učení, internet věcí a pokročilé analytiky, pomáhají našim zákazníkům přetvořit jejich firmy v inteligentní podnikání. SAP poskytuje jednotlivcům a organizacím obchodní expertízu a rozvíjí spolupráci, díky níž jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Společnostem zprostředkováváme jednoduché využití technologií, díky čemuž mohou náš software využívat tak, jak sami chtějí a bez komplikací. Naše end-to-end sady aplikací a služeb pomáhají více než 437 000 zákazníků z komerční i veřejné sféry v dosahování vyšších zisků, v přizpůsobování se aktuálním potřebám a ve schopnosti těžit z rozdílného přístupu. Díky celosvětové síti zákazníků, partnerů, zaměstnanců a uvědomělých lídrů pomáhá SAP ke zkvalitňování lidských životů. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Součástí SAP v České republice je také SAP Services, SAP Ariba a SAP Concur. Pro vice informací navštivte www.sap.com.