Mastercard rozšiřuje podporu ženského fotbalu o kluby Arsenalu a Lyonu

Praha 24. května – Společnost Mastercard, jeden z nejaktivnějších sportovních sponzorů, rozšiřuje své působení v ženském fotbale. Tento krok je nejen projevem podpory rovnosti pohlaví ve sportu, ale také výsledkem úsilí firmy o genderově vyvážený marketing. Nová partnerství zahrnují jak špičkové kluby, jmenovitě londýnský Arsenal a Olympique Lyon, tak i jednotlivé hráčky v rolích ambasadorek značky.

S tím, jak se ženský fotbal profesionalizuje a vzrůstá jeho úroveň, nastává podle Mastercard vhodná chvíle investovat do klubů a hráček. Jde o nejpřímější způsob, jak ženskému sportu zajistit tolik potřebné prostředky. Mastercard dlouhodobě pomáhá klubům i hráčkám v růstu, zviditelňuje ženský sport a zvyšuje jeho atraktivitu pro širší okruh fanoušků a podporovatelů. Mastercard také dlouhodobě zdůrazňuje význam diverzity a inkluze a usiluje o partnerství podporující kvalitní řízení sportu i poctivost všech zúčastněných.

„Výrazným investováním do ženského fotbalu coby profesionálního a vlivného sportu se nám otevírá příležitost přímo ovlivňovat životy sportovkyň a pomáhat při rozvoji dlouhodobých programů pro ženy a dívky na celém světě,“ uvedl ředitel marketingu a komunikace společnosti Mastercard Raja Rajamannar. Společnost Mastercard je významným sponzorem ženského fotbalu již 25 let.

Olympique Lyon, kterému se někdy říká „ženská Barcelona“, se nedávno stal pošesté vítězem Ligy mistryň. V domácí soutěži získal klub ceněný double, když vyhrál jak pohár, tak potřinácté v řadě i ligu. Arsenal Women FC je stávajícím mistrem britské ženské ligy Women’s Super League. Klub drží po 17 odehraných sezonách rekordních 12 ligových titulů. Sílu Lyonu i Arsenalu v ženské Lize mistryň poznala i pražská Sparta, nejúspěšnější český ženský fotbalový tým.

V čele ambasadorek značky Mastercard z francouzského týmu stojí útočnice Ada Hegerbergová, vůbec první držitelka Zlatého míče pro ženskou hráčku. Dalšími ambasadorkami jsou její spoluhráčky Kadeisha Buchananová, Saki Kumagaiová a Wendie Renardová, kapitánka lyonského klubu.

Z řad londýnského klubu bude vůdčí ambasadorkou Alex Scottová, bývalá hráčka a kapitánka Arsenalu a anglického národního týmu, držitelka ocenění Žena roku od Financial Times, nositelka Řádu britského impéria, a vůbec první odborná komentátorka mužského fotbalu. „Je pro mě poctou spojit síly se společností Mastercard při podpoře žen ve sportu a v jejich snaze naplnit svůj potenciál a vybudovat si profesionální kariéru nehledě na to, o jaký druh sportu se jedná. Ve spolupráci se společností Mastercard mi bude velkým potěšením přispět k rozvoji ženského fotbalu,“ uvedla Alex Scottová.

Dalšími členkami tohoto už tak silného uskupení ambasadorek jsou Pernille Harderová, útočnice VfL Wolfsburg a kapitánka dánského národního týmu, a Sam Kerrová, útočnice klubu Chicago Red Stars a kapitánka australského národního týmu.

Společnost Mastercard je sponzorem mnoha sportovních podniků, mezi něž patří French Open, Australian Open, Liga mistrů UEFA, PGA TOUR®, Major League Baseball, mistrovství světa v patnáctkovém ragby, golfové British Open, Copa América nebo liga počítačových her League of Legends Esports. Svá partnerství a možnosti využívá společnost Mastercard ve svých programech Priceless Cities nebo Priceless Specials, jež držitelům platebních karet Mastercard umožňují dostat se ještě blíže svým oblíbeným sportům a sportovcům.

O společnosti Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je jednička v oblasti inteligentních, pohodlných a bezpečných plateb. Provozujeme nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti Mastercard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi. Sledujte nás na Twitteru @MasterCardNews, připojte se k diskusi na CashlessPioneers Blog a přihlaste se k odběru nejnovějších zpráv v Engagement Bureau.